Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Компанія Shiok Meats провела у Сінгапурі приватну дегустацію першого у світі клітинного крабового м’яса, а також страв з лабораторних омарів та креветок.

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії TheTasteLab у ресторані Bukit Timah Kebaya. Він приготував дві страви з крабів — крабовий пиріг та краб із перцем чилі.

У рецептурах використовувалося виключно м’ясо крабів, вирощене з клітин командою Shiok Meats, у поєднанні з веганським «свинячим» фаршем OmniMeat.

Серед інших кулінарних творінь — картопляні чіпси зі смаком омару та класична регіональна страва — креветочний суп «Том Ям». Вони приготовані з порошкоподібного м’яса ракоподібного на основі клітин з білковими фрикадельками з гороху.

Доктор Сандх’я Шрірам та доктор Ка І Лін, співзасновники Shiok Meats, висловили захват від дебюту першого клітинного крабового м’яса. 

До ексклюзивної дегустації вони запросили ключових зацікавлених сторін у сегменті альтернативного білку. Новинку спробували Вінсент Йео, генеральний директор сінгапурського гіганта нерухомості CDL Hospitality Trusts, віце-президент з комунікацій сервісу доставки foodpanda Евелін Тей, шеф-кухар Маркус Едвін Ву з групи Rubato та віце-президент SATS Food Solutions Томас Чін.

Шеф-кухар, який готував страви для дегустації, зазначив, що м’ясо ракоподібного на основі клітин «справді універсальне і добре працює у різних кухнях».

Ймовірно, крабове м’ясо з’явиться на тарілках споживачів Сінгапуру у 2023 році

Зараз компанія працює над комерціалізацією та прагне знизити собівартість клітинного продукту. З нинішніх $3000 за кілограм у 2022 році Shiok Meats прагне знизитися до $50, а у майбутньому взагалі зменшити цінник до $5, досягнувши цінового паритету з традиційними морепродуктами.

Нагадаємо, раніше іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.Філософія...

Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна, які максимально нагадують справжнє м’ясо — і за зовнішнім виглядом,...

“Згущенка”, сметана та сир із буйволиного молока — українська ферма не встигає за попитом

На ферму можна сходити на екскурсію та поспілкуватися з справжнім буйволом. Їх тут — 74.За словами Ірини Левдар, що...

Усьому Glovo. Інвестор у всесвітньовідомий стартап розповів про принципи інвестування у «єдинорогів»

Максим Філіппов, виконавчий директор венчурного фонду GR Capital, — один із тих, хто серед безлічі проєктів відразу розпізнає ті,...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

У Камбоджі годують закусками з тухлої риби — це національна багатовікова страва

Найкраща ферментована риба може зберігатися до трьох років та...

Першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин

Це стало новою віхою в зростаючому секторі культивованих кормів...

Штучний інтелект створив спеціальний хліб для тих, хто кохає та ревнує

Щоб сформувати нові смаки для продуктів під назвою Ren...

Вершковий смак, білок та мінімум цукру. Із ячменю вперше створене повноцінне молоко

У ячмінному молоці є те, що шукають споживачі –...

Ізраїльська компанія найняла робота друкувати веганські 3D-бургери

Ізраїльська компанія використовуватиме цю технологію для виробництва м’ясних альтернатив...

Вибір редактора
В продовження теми