Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Компанія Shiok Meats провела у Сінгапурі приватну дегустацію першого у світі клітинного крабового м’яса, а також страв з лабораторних омарів та креветок.

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії TheTasteLab у ресторані Bukit Timah Kebaya. Він приготував дві страви з крабів — крабовий пиріг та краб із перцем чилі.

У рецептурах використовувалося виключно м’ясо крабів, вирощене з клітин командою Shiok Meats, у поєднанні з веганським «свинячим» фаршем OmniMeat.

Серед інших кулінарних творінь — картопляні чіпси зі смаком омару та класична регіональна страва — креветочний суп «Том Ям». Вони приготовані з порошкоподібного м’яса ракоподібного на основі клітин з білковими фрикадельками з гороху.

Доктор Сандх’я Шрірам та доктор Ка І Лін, співзасновники Shiok Meats, висловили захват від дебюту першого клітинного крабового м’яса. 

До ексклюзивної дегустації вони запросили ключових зацікавлених сторін у сегменті альтернативного білку. Новинку спробували Вінсент Йео, генеральний директор сінгапурського гіганта нерухомості CDL Hospitality Trusts, віце-президент з комунікацій сервісу доставки foodpanda Евелін Тей, шеф-кухар Маркус Едвін Ву з групи Rubato та віце-президент SATS Food Solutions Томас Чін.

Шеф-кухар, який готував страви для дегустації, зазначив, що м’ясо ракоподібного на основі клітин «справді універсальне і добре працює у різних кухнях».

Ймовірно, крабове м’ясо з’явиться на тарілках споживачів Сінгапуру у 2023 році

Зараз компанія працює над комерціалізацією та прагне знизити собівартість клітинного продукту. З нинішніх $3000 за кілограм у 2022 році Shiok Meats прагне знизитися до $50, а у майбутньому взагалі зменшити цінник до $5, досягнувши цінового паритету з традиційними морепродуктами.

Нагадаємо, раніше іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Голлівудська посмішка. Американці створили протеїновий батончик з канабідіолом

Завдяки співпраці з PureForm Global компанія використовує у своїх батончиках канабідіол, отриманий з цитрусових. На відміну від конопляного, він...

Харчові тренди, які впливатимуть на майбутнє

Щоб насолодитися смаками та дослідити нові кордони гастрономії, заглибмося в найочікуваніші харчові тренди, які захопили світове бачення цього року...

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості та голодують. Багато людей страждає від виснаження, недобору ваги та...

Найбільший виробник шоколаду запустив відразу кілька рослинних морепродуктів

Продукти будуть доступні до замовлення через Інтернет та в магазинах у європейських країнах, включаючи Німеччину, Іспанію, Італію, Австрію, Польщу,...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та...

Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо...

Генетично модифіковані продукти: переваги та ризики для споживачів

Генетично модифіковані організми (ГМО) були суперечливим питанням протягом останніх...

Стартап, що вирощує свинину за 4 дні, набрав у команду ветеранів м’ясного ринку

У червні новим генеральним директором Meatable стане ветеран м’ясного...

Вибір редактора
В продовження теми