Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Компанія Shiok Meats провела у Сінгапурі приватну дегустацію першого у світі клітинного крабового м’яса, а також страв з лабораторних омарів та креветок.

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії TheTasteLab у ресторані Bukit Timah Kebaya. Він приготував дві страви з крабів — крабовий пиріг та краб із перцем чилі.

У рецептурах використовувалося виключно м’ясо крабів, вирощене з клітин командою Shiok Meats, у поєднанні з веганським «свинячим» фаршем OmniMeat.

Серед інших кулінарних творінь — картопляні чіпси зі смаком омару та класична регіональна страва — креветочний суп «Том Ям». Вони приготовані з порошкоподібного м’яса ракоподібного на основі клітин з білковими фрикадельками з гороху.

Доктор Сандх’я Шрірам та доктор Ка І Лін, співзасновники Shiok Meats, висловили захват від дебюту першого клітинного крабового м’яса. 

До ексклюзивної дегустації вони запросили ключових зацікавлених сторін у сегменті альтернативного білку. Новинку спробували Вінсент Йео, генеральний директор сінгапурського гіганта нерухомості CDL Hospitality Trusts, віце-президент з комунікацій сервісу доставки foodpanda Евелін Тей, шеф-кухар Маркус Едвін Ву з групи Rubato та віце-президент SATS Food Solutions Томас Чін.

Шеф-кухар, який готував страви для дегустації, зазначив, що м’ясо ракоподібного на основі клітин «справді універсальне і добре працює у різних кухнях».

Ймовірно, крабове м’ясо з’явиться на тарілках споживачів Сінгапуру у 2023 році

Зараз компанія працює над комерціалізацією та прагне знизити собівартість клітинного продукту. З нинішніх $3000 за кілограм у 2022 році Shiok Meats прагне знизитися до $50, а у майбутньому взагалі зменшити цінник до $5, досягнувши цінового паритету з традиційними морепродуктами.

Нагадаємо, раніше іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має природний блакитний колір саме завдяки спіруліні – справжньому «харчовому скарбу»,...

Вчені поселили буру гниль на вичавки смородини, і отримали новий ароматизатор

Результати дослідження вони опублікували в ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry. Там вчені зазначають, що суниця лісова цінується...

Замість людського та коров’ячого: перша компанія отримала дозвіл на продаж молока із мікробів

Компанія All G, заснована в Сіднеї у 2020 році, розробляє високовартісні білки нетваринного походження (лактоферин), що використовуються у функціональних...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

На Сумщині виготовлятимуть сири із грибами шиїтаке, які покращують пам’ять

Крем-сир має у складі безліч корисних бактерій, але жодного...

Американці та китайці виготовили інноваційну олію з чайного насіння

Її отримують з насіння Camellia oleifera — квітучої рослини,...

Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів....

Український винахідник створив технологію виробництва горіхової пасти, яка зберігається 2 роки

Як повідомляє Укрінформ, на переробку йде широкий перелік сировини...

Вибір редактора
В продовження теми