Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Компанія Shiok Meats провела у Сінгапурі приватну дегустацію першого у світі клітинного крабового м’яса, а також страв з лабораторних омарів та креветок.

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії TheTasteLab у ресторані Bukit Timah Kebaya. Він приготував дві страви з крабів — крабовий пиріг та краб із перцем чилі.

У рецептурах використовувалося виключно м’ясо крабів, вирощене з клітин командою Shiok Meats, у поєднанні з веганським «свинячим» фаршем OmniMeat.

Серед інших кулінарних творінь — картопляні чіпси зі смаком омару та класична регіональна страва — креветочний суп «Том Ям». Вони приготовані з порошкоподібного м’яса ракоподібного на основі клітин з білковими фрикадельками з гороху.

Доктор Сандх’я Шрірам та доктор Ка І Лін, співзасновники Shiok Meats, висловили захват від дебюту першого клітинного крабового м’яса. 

До ексклюзивної дегустації вони запросили ключових зацікавлених сторін у сегменті альтернативного білку. Новинку спробували Вінсент Йео, генеральний директор сінгапурського гіганта нерухомості CDL Hospitality Trusts, віце-президент з комунікацій сервісу доставки foodpanda Евелін Тей, шеф-кухар Маркус Едвін Ву з групи Rubato та віце-президент SATS Food Solutions Томас Чін.

Шеф-кухар, який готував страви для дегустації, зазначив, що м’ясо ракоподібного на основі клітин «справді універсальне і добре працює у різних кухнях».

Ймовірно, крабове м’ясо з’явиться на тарілках споживачів Сінгапуру у 2023 році

Зараз компанія працює над комерціалізацією та прагне знизити собівартість клітинного продукту. З нинішніх $3000 за кілограм у 2022 році Shiok Meats прагне знизитися до $50, а у майбутньому взагалі зменшити цінник до $5, досягнувши цінового паритету з традиційними морепродуктами.

Нагадаємо, раніше іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Компанія Ді Капріо везе вирощенні в лабораторії стейки до європейських ресторанів

Aleph Farms подала заявку через кілька днів після того, як запросила дозвіл у Швейцарії на продаж інноваційного м’яса на...

Moley, мила, не зупиняйся! У продажу з’явилися славетні кібернетичні кухні

Знає 5000 рецептів, не прогавить час обіду на зустрічі з подружками і у неї ніколи не болить голова. Ні,...

Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив м’ясу, починаючи від фрикадельок і закінчуючи «свинячим» фаршем.За відгуками тих,...

Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має природний блакитний колір саме завдяки спіруліні – справжньому «харчовому скарбу»,...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів...

Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів....

Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула...

Легендарний сир Babybel вперше в історії став веганським. Продажі стартували з Великобританії

Безмолочний сир рекламували протягом кількох місяців. Першими його спробують...

Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання...

Вибір редактора
В продовження теми