Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Використаний поліетилен повертається до ресторанів у вигляді готової продукції

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу. Відсортований поліетилен із ресторанів McDonald’s потрапляє на рециклінговий завод Polygreen. Там сировина проходить додаткове сортування, подрібнюється, очищується та піддається термічній обробці. Після чого перетворюється на маленькі гранули, з яких виробляють майбутні сміттєві пакети для McDonald’s. Такий процес дозволяє замкнути ланцюг переробки та надати нове життя використаним матеріалам.

Зокрема, вже реалізована тестова партія об’ємом 3т, отримана від компанії McDonald’s. Загалом, потужності заводу Polygreen дозволяють переробляти до 860 т поліетилену щомісяця.

Згідно рейтингу World Bank Україна входила числа країн з найбільшою кількістю сміття на одного громадянина. І це зовсім не ті призові місця, на яких хотілося б опинятись.

В середньому кожен житель України викидає 250-300 кілограм твердих побутових відходів за рік. А це могло б стати сировиною для вторинної переробки.

Для того, щоб зменшити кількість поліетилену на полігонах України та сприяти покращенню екологічної ситуації з’явився проект, який об’єднав міжнародні компанії з суттєво різних сфер діяльності.

«Ми розглядаємо рециклінг як важливий елемент сталого розвитку і нам дуже приємно співпрацювати з партнерами, які популяризують культуру сортування та переробки не лише в нашій країні, але й в усьому світі», – коментує Юрій Голянич,  Генеральний менеджер напрямку Household and Recycling корпорації «Біосфера».

Компанія McDonald’s уже кілька років поспіль впроваджує рішення, що допомагають позитивно впливати на навколишнє середовище. Щомісяця з ресторанів партнери вивозять на переробку понад 120 тонн паперу, 10 тонн пластику й майже тонну пакувань Tetra Pak. Також більше 3 т відходів – це плівка, яка відтепер використовується повторно з метою зменшення негативного впливу на довкілля.

Довідка про компанію:

Корпорація «Біосфера» – це лідер виробництва та дистрибуції товарів для дому та особистої гігієни в Україні, Східній Європі та Центральній Азії. Продукція компанії представлена на більш ніж 30 ринках від Естонії до Танзанії, а в продуктовому портфелі якої понад 2 000 найменувань продукції.

Корпорація «Біосфера» об’єднує такі загальновідомі торгові марки, як «Фрекен БОК», Smile, Selpak, Vortex, Bambik, Novita, Eventa, Superfresh, PROservice і багато інших.

Сучасні потужності корпорації представлені чотирма заводами загальною виробничою площею 35 тис. м2, а також логістичними комплексами площею 18 тис. м2. Також спільно з французькою Groupe Lemoine група володіє заводом в Естонії площею 8,5 тис. м2.

https://biosphere-corp.com/ua/

https://www.facebook.com/biosphere.corporation

https://instagram.com/biosphere_corporation

ТОВ «Полігрін»– власник найбільшого в Україні заводу з рециклінгу, який входить до складу корпорації «Біосфера». Щомісяця потужностями заводу перероблюється більше 860 т сировини, знаходиться у м. Фастів (Київська область).

МакДональдз в Україні — лідер серед ресторанів швидкого обслуговування. Перший заклад відкрито 24 травня 1997 р. в Києві. Компанія налічує 103 ресторани у 23 містах України. Компанія щорічно входить до переліку 100 найбільших платників податків в Україні, а також до переліку найкращих роботодавців. МакДональдз в Україні — партнер-засновник і найбільший корпоративний партнер «Фундації Дім Рональда МакДональда» в Україні.

Додаткову інформацію ви знайдете на офіційній сторінці mcdonalds.ua, а останні новини — у наших соціальних мережах: https://www.facebook.com/McDonaldsUA/ та instagram.com/mcdonaldsukraine/.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Samsung випустив холодильник, який будить власника і сам замовляє продукти

Відтепер, окрім голосового асистента від Samsung — Bixby, холодильник «наступного покоління» оснащений домінуючою платформою голосового помічника — Alexa.Це дозволяє...

Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних умовах має вулична їжа. Вона приносить різноманітність смаків за невеликий...

Виробник першого у світі клітинного бургера запускає гігантський завод у Нідерландах

Голландська компанія, яка вирощує яловичину безпосередньо з клітин тварин, розміщує виробничі лінії промислового масштабу та планує виробляти більші об’єми...

Розробник, що виростив із гену мамонта доісторичне м’ясо, представляє інший унікальний продукт

Vow створює культивоване м’ясо із клітин рідкісних японських перепелів Coturnix japonica.Продукт вирощують без застосування суперечливої ​​фетальної бичачої сироватки та...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Nestlé готує новий веганський бургер з коноплі та фави

Sweet Earth Foods належить Nestlé, яка на тлі зростаючого...

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур....

Мільйон літрів молока без корів — німці будують гігантський завод

Головна мета проєкту — зробити культивоване молоко доступним за...

Сировина для рослинних крабів, м’яса та пластику: як стартапи використовують найменших жителів океану

Різноманітна група фотосинтезувальних організмів стала основою для виготовлення барвників,...

Американці першими створили глазур для пончиків, яка продовжує термін придатності

Американський виробник хлібобулочних виробів Dawn Foods розробив нелипку глазур,...

Вибір редактора
В продовження теми