Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Знайдений спосіб створення слоїстих волокон культивовоної риби. Цього можна досягти за допомогою правильної термостабільності колагену.

spot_img

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі, після термічної обробки культивована риба буде розшаровуватися так, як справжня.

Таким припущенням ділиться Клер Бомкамп, старший науковий співробітник с, що займається морепродуктами.

В рамках проєктної платформи Advancing Solutions to Alternative Proteins GFI зібрав ряд ідей щодо покращення технологій культивування морепродуктів.

Дослідники акцентують, що в період з 2010 по 2030 рр. світовий попит на морепродукти зросте на 30%. Окрім збільшення кількості населення значну роль у цьому відіграє зростання доходів споживачів.

Але пропозиція морепродуктів не настільки висока, щоб задовольнити цей попит. За оцінками Світового банку, запаси морської риби уже зараз недостатні.

Тож GFI допускає цілком ймовірним задоволення надлишкового попиту культивованою рибою та морепродуктами.

«Я вважаю, що використання колагену стане ключовим атрибутом успішності цієї технології», – говорить Бомкамп. Така ідея варта проведення наукових досліджень, додає він. 

За рахунок колагену виробники того ж культивованого лосося зможуть «правильно орієнтувати положення м’язових волокон», і отримати щось схоже на справжню рибу.

Нагадаємо, нещодавно американський бренд Good Catch вивів на український ринок рослинну рибу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в Австрії уже володіли складною технологією виробництва сиру та пива.Результати досліджень...

Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир

Cubiq Foods виготовляє відразу декілька продуктів, серед яких – мікрокапсульована олія водоростей та культивований тваринний жир з високим вмістом...

У Нідерландах вирощуватимуть чорну ікру в лабораторії, щоб врятувати білугу від вимирання

Вчені з Wageningen University & Research (WUR) та голландського стартапу Geneus Biotech щойно створили нове науково-дослідницьке партнерство для розробки...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

В Ізраїлі створили рослинне яйце з жовтком, яке можна смажити

На сьогодні в сегменті розробки альтернативних яєць стає по-справжньому...

Без скарг та вихідних: розробник роботів з доставки їжі залучив $17 млн

Роботи Starship Technologies вже здійснили 1 млн доставок у...

Вибір редактора
В продовження теми