Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Знайдений спосіб створення слоїстих волокон культивовоної риби. Цього можна досягти за допомогою правильної термостабільності колагену.

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі, після термічної обробки культивована риба буде розшаровуватися так, як справжня.

Таким припущенням ділиться Клер Бомкамп, старший науковий співробітник с, що займається морепродуктами.

В рамках проєктної платформи Advancing Solutions to Alternative Proteins GFI зібрав ряд ідей щодо покращення технологій культивування морепродуктів.

Дослідники акцентують, що в період з 2010 по 2030 рр. світовий попит на морепродукти зросте на 30%. Окрім збільшення кількості населення значну роль у цьому відіграє зростання доходів споживачів.

Але пропозиція морепродуктів не настільки висока, щоб задовольнити цей попит. За оцінками Світового банку, запаси морської риби уже зараз недостатні.

Тож GFI допускає цілком ймовірним задоволення надлишкового попиту культивованою рибою та морепродуктами.

«Я вважаю, що використання колагену стане ключовим атрибутом успішності цієї технології», – говорить Бомкамп. Така ідея варта проведення наукових досліджень, додає він. 

За рахунок колагену виробники того ж культивованого лосося зможуть «правильно орієнтувати положення м’язових волокон», і отримати щось схоже на справжню рибу.

Нагадаємо, нещодавно американський бренд Good Catch вивів на український ринок рослинну рибу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технології переробки відходів: методи переробки та інноваційне обладнання

Вторинними називають ресурси, які після первинного використання можуть бути використані повторно. Наприклад, як сировина для виробництва. Для її переробки...

Голландці створили перший у світі веганський глазурований сир із ферментованої пшениці

Хоча на ринку вже існують веганські альтернативи традиційним сирам, проте, на думку засновників компанії, вони мають не зовсім ідентичний...

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт, який дозволяє відтворити соковитість та смак стейку, подібно до жиру...

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

У бельгійських вафлях замінили вершкове масло на жир з комах

«Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою...

Кава проти ковіду: тепер її можна зварити прямо зі смартфону

Компанія Keurig Commercial придумала, як безпечно готувати каву для...

Вибір редактора
В продовження теми