Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Знайдений спосіб створення слоїстих волокон культивовоної риби. Цього можна досягти за допомогою правильної термостабільності колагену.

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі, після термічної обробки культивована риба буде розшаровуватися так, як справжня.

Таким припущенням ділиться Клер Бомкамп, старший науковий співробітник с, що займається морепродуктами.

В рамках проєктної платформи Advancing Solutions to Alternative Proteins GFI зібрав ряд ідей щодо покращення технологій культивування морепродуктів.

Дослідники акцентують, що в період з 2010 по 2030 рр. світовий попит на морепродукти зросте на 30%. Окрім збільшення кількості населення значну роль у цьому відіграє зростання доходів споживачів.

Але пропозиція морепродуктів не настільки висока, щоб задовольнити цей попит. За оцінками Світового банку, запаси морської риби уже зараз недостатні.

Тож GFI допускає цілком ймовірним задоволення надлишкового попиту культивованою рибою та морепродуктами.

«Я вважаю, що використання колагену стане ключовим атрибутом успішності цієї технології», – говорить Бомкамп. Така ідея варта проведення наукових досліджень, додає він. 

За рахунок колагену виробники того ж культивованого лосося зможуть «правильно орієнтувати положення м’язових волокон», і отримати щось схоже на справжню рибу.

Нагадаємо, нещодавно американський бренд Good Catch вивів на український ринок рослинну рибу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими перспективами подальшого зростання і залучення іноземних інвестицій. Такими є результати...

Американці розробили пончик майбутнього — містить стільки ж вуглеводів, як два шматочки банана

Тоді як традиційний пончик — це справжня вуглеводна «бомба», начинена цукром, жиром та борошном вищого ґатунку, перший продукт компанії...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла зі спроби розвивати зелений туризм та дати відвідувачам щось унікальне...

Британський стартап створив багаторазову пляшку з сировини, яка раніше росла тільки у тропіках

Пляшка для води Bottle Up виготовляється з цукрової тростини, що потребує менше води та енергії, ніж виготовлення пляшки зі...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Виробникам морозива, соків та готових страв роздадуть по 4 тис євро грантів

Гранти надаватимуться задля підтримки відновлення підприємницької діяльності на територіях...

Заїсти стрес. Стартап ONO додав у вівсянку багато протеїну та гриби – для зниження тривожності

З новим продуктом засновники компанії Нілу Шахріарі та Джейсон...

Зірка “Титаніка” став співвласником стартапу з вирощування лабораторного м’яса

Цим кроком Ді Капріо визначив дві з найбільш новаторських...

Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій...

Вибір редактора
В продовження теми