Німецький стартап перший у світі за допомогою точного бродіння створив шоколад без какао-бобів

Німецький сімейний стартап QOA створив справжній ферментований шоколад без використання какао-бобів за технологією, подібною варінню пива.

QOA застосовує технологію точного бродіння, що дозволяє відтворити склад какао, використовуючи інші харчові матеріали.

Макс і Сара Маркварт, засновники компанії

Вихідними інгредієнтами для створення лабораторного шоколаду виступають побічні продукти виробництва оливкової, виноградної та соняшникової олії.

У результаті ферментації цих інгредієнтів створюється продукт, який можна прожарювати як звичайні какао-боби та включити до складу шоколаду.

Лабораторний шоколад є повністю веганським, не містить глютену, молочних продуктів та ГМО, втім, поки що має у своєму складі цукор.

Виробництво ферментованого шоколаду розпочиналось на домашній кухні. Наразі компанія налічує шість співробітників і виробляє 10 кг шоколаду без какао на день.

Засновники стартапу підкреслюють, що їхня технологія не обов’язково передбачає заміну всього шоколаду лабораторним, в основі амбіцій компанії лежить мета вирішення проблем із ланцюгом поставок какао.

QOA сподіваються зробити власну методику стандартом масового ринку шоколаду до 2035 року.

Серед найближчих планів компанії — вивести власний бренд на ринок, починаючи з торгових точок високого класу та кав’ярень.

Довгострокові ж плани передбачають співпрацю з найбільшими світовими виробниками шоколаду (Mars, Nestlé тощо) для створення шоколаду без какао в комерційних масштабах.

До слова, нещодавно швейцарські вчені виростили справжній шоколад у біореакторі.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Легендарна Nutella нарешті стане продуктом для веганів. Що всередині?

Рослинна версія культової шоколадно-горіхової пасти з’явиться в Італії цієї осені Таке оголошення компанія зробила в рік святкування 60-річчя легендарного продукту.В...

Kellogg розробила рослинну курятину для тих, хто ще не відмовився від м’яса

Новий продукт Kellogg запустила у вигляді курячих тендерів (шматочків, обсмажених у паніровці) під торговою маркою Incogmeato.Тендери, виготовлені з оригінальними...

М’ясо в маси. Виробник першого у світі клітинного гамбургера зібрав інвестиції на промислове виробництво

Mosa Meat заявила про себе у 2013 році, запропонувавши альтернативу традиційному вирощуванню м’яса. Тоді собівартість виробництва гамбургера з м’ясом...

Британці змішали канабіс з чайним грибом — це допоможе кишечнику та заспокоїть

«Громадськість дедалі більше усвідомлює заспокійливу користь CBD, але з’являється низка доказів, що розкривають значно ширший потенціал канабідіолу, включаючи позитивний...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну – шоколад, каші та напої

Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після...

Британці шукають інвестиції для виробництва роботів, які заварюють та роздають каву

LoveCaf створив прототип першої роботизованої кавомашини, замовлення для якої...

Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені

Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував...

Інвестори вклали $5 млн у виробництво котлет із плодів хлібного дерева

Компанія, яка спеціалізується на виробництві м'ясних альтернатив на основі...

Ринок веганської риби подвоїться. Її створюють із баклажанів

Оскільки споживачі дедалі більше хвилюються про навколишнє середовище, добробут...

Вибір редактора
В продовження теми