Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Біотехнологічна компанія з Массачусетсу Conagen у співпраці зі своїм комерційним партнером Blue California випустили натуральний консервант з чистою етикеткою — пара-кумарову кислоту (PCA).

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання та є чудовою альтернативою синтетичним консервантам PCA, існуючим на ринку.

PCA — це антиоксидантна та антимікробна сполука, яка природно міститься в багатьох рослинах, зокрема арахісі, помідорах, моркві, базиліку та часнику. Є ключовою складовою вина, оцту та меду.

Conagen виробляє РСА методом точного бродіння

Ця технологія дозволяє вирощувати мікроорганізми, запрограмовані на створення стійких природних інгредієнтів з високою чистотою та за відносно низькою ціною.

Створення натурального консерванту шляхом ферментації ідеально підходить для промислового застосування.

Зважаючи на легкість виробництва сполуки у промислових масштабах, її невисоку вартість та чисту етикетку, пара-кумарова кислота є конкурентоспроможною з синтетичними РСА.

Цей останній природний консервант відповідає існуючому портфоліо компанії Conagen, забезпечуючи функціональність, не впливаючи на смак кінцевого продукту.

До слова, австралійські вчені знайшли природний консервант у ферментованому свинячому м’ясі, котрий може витримати різкі перепади температур та знищити ряд хвороботворних організмів.

Джерело: FoodDive

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати

Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель із 10 ароматизаторів, які розпилюються в різних комбінаціях, щоб передати...

Молочний гігант Fonterra запустив виробництво сироватки без корів

Стартап з’явився через три роки після того, як Fonterra та DSM вперше об’єдналися в пошуку способів, щоб “підірвати” молочну...

Порошок із авокадо замінює масло у випічці та покращує смак цукерок

Порошок виготовляється за допомогою вакуумної технології із фруктів, що непридатні для роздрібної торгівлі — потворних, занадто дрібних, з плямами...

Їстівні ложки зі смаком ванілі на півмільйона доларів — стартап шокував ринок

Засновник компанії Дінеш Тадепаллі придумав їстівні столові прибори, коли пригощав своїх дітей морозивом. Тепер його улюблена ложка для їжі...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Може вас зацікавити

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на...

Перша риба з 3D-принтера йде у маси. Зараз можна стати її інвестором

Цільне філе лосося виготовляють на основі мікропротеїну за технологію...

Вибір редактора
В продовження теми