Біотехнологи з Массачусетсу створили дешевий консервант із сполуки, яка є у помідорах, часнику та вині

Біотехнологічна компанія з Массачусетсу Conagen у співпраці зі своїм комерційним партнером Blue California випустили натуральний консервант з чистою етикеткою — пара-кумарову кислоту (PCA).

Консервант не містить штучних інгредієнтів, має тривалий термін зберігання та є чудовою альтернативою синтетичним консервантам PCA, існуючим на ринку.

PCA — це антиоксидантна та антимікробна сполука, яка природно міститься в багатьох рослинах, зокрема арахісі, помідорах, моркві, базиліку та часнику. Є ключовою складовою вина, оцту та меду.

Conagen виробляє РСА методом точного бродіння

Ця технологія дозволяє вирощувати мікроорганізми, запрограмовані на створення стійких природних інгредієнтів з високою чистотою та за відносно низькою ціною.

Створення натурального консерванту шляхом ферментації ідеально підходить для промислового застосування.

Зважаючи на легкість виробництва сполуки у промислових масштабах, її невисоку вартість та чисту етикетку, пара-кумарова кислота є конкурентоспроможною з синтетичними РСА.

Цей останній природний консервант відповідає існуючому портфоліо компанії Conagen, забезпечуючи функціональність, не впливаючи на смак кінцевого продукту.

До слова, австралійські вчені знайшли природний консервант у ферментованому свинячому м’ясі, котрий може витримати різкі перепади температур та знищити ряд хвороботворних організмів.

Джерело: FoodDive

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Качки на равликах та моллюски у вершковому паприкаші. Львівська ферма вирощує та готує унікальну їжу

«Західний равлик» - це родинна ферма Ірини та Івана Юськевичів, що з 2017 року активно займаються вирощуванням і розведенням...

Виробник «Нашої Ряби» відкрив лабораторію для дослідів з їжею

В лабораторії експериментуватимуть студенти, науковці та викладачі. За допомогою сучасного обладнання вони шукатимуть нові способи приготування м’ясних виробів та...

Симнель, кулуракія і мяммі — традиційні великодні страви з усього світу

Воно асоціюється зі світлим святом відродження, прощення, миру. Саме тому для декого воно не в'яжеться з такими продуктами, як...

Британська компанія з мільйонними продажами створила цільну баранину з королівської гливи

Wicked Kitchen запевняє, що її продукт є першим у своєму роді на ринку.Печеня з рослинної ягнятини з гранатовими зернами...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Собівартість культивованого м’яса упала до $4, наступна відмітка – $2

Ще в лютому компанія оголосила, що виробничі витрати на...

Американці випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце

Продукція Ultimate Paleo Protein виготовляється з гіпоалергенного та високоефективного...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft...

Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію, й інвестує в лабораторне м’ясо

Дукчевіч розповідає, що його сім’я продала компанію у 2019...

Американці створили перше в світі справжнє молоко без цукру та вуглеводів

Компанія запустила перше у своєму роді органічне ультрафільтроване молоко...

Вибір редактора
В продовження теми