Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Рожевий сир на Поліссі варять із молока нубійських кіз, англійських корів та приправляють місцевими міфами

    Ферма StreKoza, що на Житомирщині, варить з власного молока ремісничі сири з блакитною та білою пліснявою.

    У асортименті ферми — півтора десятка позицій. Час дозрівання сирів залежить від виду: якщо сирам з білою пліснявою знадобиться до трьох тижнів, то з блакитною, як правило, півроку.

    «Наше сироваріння тісно переплетене з міфами та історіями самого Полісся», — розповідає Катерина Приходько, власниця фермерського господарства StreKoza.

    Додає, що смак сиру формується не лише знанням рецептури, але й правильною годівлею тварин, підбором породи.

    Катерина Приходько, власниця фермерського господарства

    Зокрема, господарство тримає англо-нубійських кіз та корів джерсейської породи.

    «Те, що ви відчуваєте в сирі, — це природа цієї місцевості, трава цієї місцевості. Ось з чого складається смак нашого сиру», — ділиться Катерина Приходько.

    Розповідає, що спочатку варили сири для себе. Потім хобі переросло у спробу зробити сир для когось. 

    «Ми взяли участь у заході для сироварів, і нас запросили поставляти сири до київсього ресторану. З тих пір зайнялися сироварінням більш серйозно, багато приділили уваги навчанню», — говорить власниця сироварні.

    StreKoza створює сир, починаючи з того моменту, як з’являється тварина. Секрет ідеального сиру полягає у тому, щоб отримати смачне якісне молоко, не застосовуючи в процесі жодних хімічних добавок. Уже потім йому допомагають стати сиром, додаючи ферменти, живі бактерії, плісняву, створюючи ідеальні умови для дозрівання.

    «Чотири роки ми займаємо перше місце у номінації на кращий сир з блакитною пліснявою на українських конкурсах серед виробників ремісничих сирів. Суддями на таких конкурсах виступають іноземні судді та українські фудексперти», — додала Катерина Приходько.

    Нагадаємо, що 71% споживачів готові купувати сири, вироблені мікрорганізмами. Без корів.

    Джерела: StreKoza, Yml

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Світовий лідер ринку їжі купує розробника інноваційних ароматів

    Revela, з річним обсягом продажів майже у $240 млн, доповнить глобальне портфоліо ароматів ADM у сегменті молочних ароматизаторів розміром...

    Рослинне харчування: користь дієти, список продуктів. Порівняння рослинної їжі та тваринної

    Ми знаємо про те, що вегетаріанство несе користь для навколишнього середовища та тварин. Але мало хто знає, яка справжня...

    Замінить 100 млн пакетів: В упаковку із водоростей інвестували 24 млн євро

    Отримані кошти допоможуть компанії розширити виробничі потужності, збільшити асортимент продукції, що не містить пластику, та зміцнити позиції на ринку,...

    3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

    Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в Австрії уже володіли складною технологією виробництва сиру та пива.Результати досліджень...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Напій для мислення — стартап збирає $1 млн на революційний продукт

    Кампанія розміщена на платформі краудфандингу StartEngine.NERD Focus має дійсно...

    «Ми почали процес перетворення з ремісників на foodtech-компанію». Дмитро Борисов про тренди у ресторанному бізнесі.

    Коронавірусна криза переформатувала ресторанний бізнес. Нові сервіси, формати, технологічні...

    Вибір редактора
    В продовження теми