Рожевий сир на Поліссі варять із молока нубійських кіз, англійських корів та приправляють місцевими міфами

Ферма StreKoza, що на Житомирщині, варить з власного молока ремісничі сири з блакитною та білою пліснявою.

У асортименті ферми — півтора десятка позицій. Час дозрівання сирів залежить від виду: якщо сирам з білою пліснявою знадобиться до трьох тижнів, то з блакитною, як правило, півроку.

«Наше сироваріння тісно переплетене з міфами та історіями самого Полісся», — розповідає Катерина Приходько, власниця фермерського господарства StreKoza.

Додає, що смак сиру формується не лише знанням рецептури, але й правильною годівлею тварин, підбором породи.

Катерина Приходько, власниця фермерського господарства

Зокрема, господарство тримає англо-нубійських кіз та корів джерсейської породи.

«Те, що ви відчуваєте в сирі, — це природа цієї місцевості, трава цієї місцевості. Ось з чого складається смак нашого сиру», — ділиться Катерина Приходько.

Розповідає, що спочатку варили сири для себе. Потім хобі переросло у спробу зробити сир для когось. 

«Ми взяли участь у заході для сироварів, і нас запросили поставляти сири до київсього ресторану. З тих пір зайнялися сироварінням більш серйозно, багато приділили уваги навчанню», — говорить власниця сироварні.

StreKoza створює сир, починаючи з того моменту, як з’являється тварина. Секрет ідеального сиру полягає у тому, щоб отримати смачне якісне молоко, не застосовуючи в процесі жодних хімічних добавок. Уже потім йому допомагають стати сиром, додаючи ферменти, живі бактерії, плісняву, створюючи ідеальні умови для дозрівання.

«Чотири роки ми займаємо перше місце у номінації на кращий сир з блакитною пліснявою на українських конкурсах серед виробників ремісничих сирів. Суддями на таких конкурсах виступають іноземні судді та українські фудексперти», — додала Катерина Приходько.

Нагадаємо, що 71% споживачів готові купувати сири, вироблені мікрорганізмами. Без корів.

Джерела: StreKoza, Yml

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Каліфорнійці створили перший у світі безлакогольний джин, текілу та бурбон з канабісу

Бренд покликаний створити інноваційні коктейльні напої, використовуючи низькі дози канабісу, при цьому демонструючи нові соціальні напої «без калорій та...

Китайці навчилися друкувати фрикадельки з лабораторного м’яса у промислових масштабах

Вчені запевняють, що створили «клітинну фабрику», яка може виробляти лабораторно культивоване м’ясо у величезних масштабах. Основа «клітинної фабрики» – 3D-мікроносії...

Пластикову упаковку замінить папір, покритий білками та БАДами

Нова упаковка не містить жодного пластику. Більше того, вона подовжує термін зберігання продуктів.У рамках проекту «BioActiveMaterials» група дослідників вирішила...

Nirvana першою в історії створила воду, яка підвищує продуктивність м’язів

Джерельна вода Nirvana HMB містить у своєму складі запатентовану водорозчинну форму β-гідрокси β-метилбутирату (HMB) — myHMB Clear, котра має...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Країна, що п’є найбільше кави на душу населення, виростила її в біореакторі

Процес полягає у виробництві недиференційованих кавових клітин (біомаси) у...

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122...

З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання...

Вибір редактора
В продовження теми