Еспресо з таранькою — сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів

Сінгапурські дослідники придумали, як створити алкогольні напої різних смаків з відпрацьованої кавової гущі.

Щороку після заварювання кави у світі утворюються мільйони тонн відходів, з яких від 6 млн т до 8 млн т — незворотньо втрачається. Окрім того, що їх викидають у сміття, вони несуть екологічну небезпеку, оскільки містять фенольні сполуки, які завдають шкоди ґрунтам, річкам та морям.

Лю Юньцзяо, доктор філософії кафедри харчових наук та технологій NUS в Сінгапурі,  говорить, що відпрацьована кавова гуща багата вуглеводами, ліпідами та білками і є перспективним інгредієнтом у харчовій промисловості.

Він бере участь у проєкті з перетворення цих відходів у алкоголь. Команда науковців уже розробила та запатентувала відповідну технологію.

Після збирання кавової гущі її сушать та проводять гідроліз, далі — ферментують отриманий гідролізат з участю мікроорганізмів (дріжджів та бактерій).

Технологічна схема

Таким чином вдається отримати алкогольний напій зі вмістом алкоголю до 9%

Напої мають фруктові, квіткові та смажені нотки

За словами Лю, отриманий напій подібний до пива, проте є більш функціональним. Він містить біоактивні фітохімікати та амінокислоти з антиоксидантними. 

Під час створення алкоголю команда зіткнулася з деякими проблемами, приміром, природним високим вмістом ліпідів (від 10 до 15%). Це заважало бродінню, тому сировину довелося знежирити.

Зараз вчені працюють над дослідженням терміну придатності першого прототипу та шукають можливості комерціалізації.

Нагадаємо, раніше Coca-cola створила швидкорозчинні кубики кави та чаю.

Джерела: LWT, Beveragedaily

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський виробник 3D-м’яса виходить на IPO, щоб перейти на промислові обсяги

Вони прагнуть отримати до 25,4 млн доларів і планують продати до 1,9 млн акцій за стартовою ціною 15,10 долара...

Творець першого в світі молочного протеїну без тварин вийде на ринок спортивного харчування

Нова лінійка Mooless має в основі молекулярно ідентичний звичайній сироватці протеїн від Perfect Day.Його виготовляють шляхом точної ферментації, забезпечуючи...

Створили безвідходне вівсяне молоко, яке можна зберігати 9 місяців

Це – концентрат вівсяного молока в упаковці, що піддається компостуванню.Концентрат з’явиться у продажі з 22 квітня. Він являє собою...

Корейський енергетик з пюре банану здобув прихильників серед американських зірок кіно

Banano Energy Drink виготовляється зі 100% бананового пюре з активним інгредієнтом куркуміном, відомим своїми протизапальними та антиоксидантними властивостями.Концепція Banano...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Пиво зі смаком пончиків, ванілі та піци — харчові гіганти шукають унікальні смаки

Обмежена серія пива, відома під назвою Project Happy Hole-idayz,...

Мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом

Пекарня – одна із трьох подібних, що лишилися в...

Онлайн-продажі продуктів харчування в США за рік виросли вчетверо

Згідно з дослідженням загальна сума замовлень на сьогоднішній день...

Українці випікають енергетичне печиво для ЗСУ — унікальному рецепту більше століття

Таке печиво виготовляли в Австралії та Новій Зеландії під...

Тістечка з чайних відходів знижують ризик ожиріння. Дослідження

Чай та кава відомі як джерела антиоксидантів, нерозчинної клітковини,...

Вибір редактора
В продовження теми