«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Виробництво комбучі демонструє приріст 50% рік до року, перетворюючись у найбільш зростаючу категорію функціональних напоїв.

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю з симбіотичною культурою, що складається з бактерій та дріжджів. Раніше newfood.ua розповідав, як працює компанія, що започаткувала виробництво комбучі в Україні.

Хана Крам, президент та співзасновниця американської Kombucha Brewers International (KBI), пояснює успіх ферментованого напою розумінням споживачами його користі для здоров’я.

Сегмент комбучі явно не переповнений рекламою. Тут скоріше спрацьовує «сарафанне радіо» та органічний потяг до корисного продукту.

«Люди діляться власними враженнями щодо покращення самопочуття, і прагнуть розповісти про це друзям та у соцмережах», — говорить вона.

Найближчим часом сегмент комбучі не буде демонструвати ознак уповільнення

«Він продовжить зростати зі швидкістю майже 20%, а до 2028 року сягне $8,5 млрд. Ми зараз спостерігаємо більший попит, ніж деякі виробники здатні задовольнити», — додає Крам.

У сегменті комбучі є багато можливостей для зростання та інновацій. В напій можна додавати адаптогени та чаї преміум-класу. Інша ідея — створення твердої комбучі.

Що стосується регіонального зростання, KBI спостерігає найсильніший приріст у США — особливо в південних штатах, де комбуча сала відкриттям для покоління Y та Z. А у Європі та Великобританії комбуча виходить на “сцену” ресторанів та пабів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Каліфорнійці створили перший у світі коктейль для людей з нирковою недостатністю

Renal Support 1.8 — це єдиний у своєму роді органічний коктейль на рослинній основі, для людей з нирковою недостатністю.Щоб...

Першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин

Це стало новою віхою в зростаючому секторі культивованих кормів для домашніх тварин, де розвиваються нові технології, з’являються нові бренди...

Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у харчовій промисловості. Створений ChickP, він містить 90% білка та не...

Ізраїльський стартап зібрав третину мільярда на розширення виробництва лабораторного м’яса

Ізраїльська компанія Future Meat Technologies зібрала найбільшу у світі суму інвестицій в секторі культивованого м’яса. Раунд серії B за...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

На рисовому лушпинні та кавових відходах: китайці вирощують живі меблі із грибів

Ідея проєкту полягає в тому, щоб надати нове життя...

Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки...

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур....

У цьому році в магазинах Німеччини, Швейцарії та Австрії з’являться рослинні яйця із квасолі

Рослинний замінник яєць - це чудова альтернатива споживанню в...

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему –...

Вибір редактора
В продовження теми