«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Виробництво комбучі демонструє приріст 50% рік до року, перетворюючись у найбільш зростаючу категорію функціональних напоїв.

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю з симбіотичною культурою, що складається з бактерій та дріжджів. Раніше newfood.ua розповідав, як працює компанія, що започаткувала виробництво комбучі в Україні.

Хана Крам, президент та співзасновниця американської Kombucha Brewers International (KBI), пояснює успіх ферментованого напою розумінням споживачами його користі для здоров’я.

Сегмент комбучі явно не переповнений рекламою. Тут скоріше спрацьовує «сарафанне радіо» та органічний потяг до корисного продукту.

«Люди діляться власними враженнями щодо покращення самопочуття, і прагнуть розповісти про це друзям та у соцмережах», — говорить вона.

Найближчим часом сегмент комбучі не буде демонструвати ознак уповільнення

«Він продовжить зростати зі швидкістю майже 20%, а до 2028 року сягне $8,5 млрд. Ми зараз спостерігаємо більший попит, ніж деякі виробники здатні задовольнити», — додає Крам.

У сегменті комбучі є багато можливостей для зростання та інновацій. В напій можна додавати адаптогени та чаї преміум-класу. Інша ідея — створення твердої комбучі.

Що стосується регіонального зростання, KBI спостерігає найсильніший приріст у США — особливо в південних штатах, де комбуча сала відкриттям для покоління Y та Z. А у Європі та Великобританії комбуча виходить на “сцену” ресторанів та пабів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло (Норвегія), буде виробляти висококонцентрований гідролізат білка криля, придатний для їжі...

Не підмочіть репутацію. Плівка з водоростей довше зберігає продукти свіжими та розчиняється в воді

Новий матеріал складається з натуральних інгредієнтів, є безпечним для здоров'я споживачів та довкілля. У дослідженні, опублікованому в Journal of Food...

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня, було заявлено 4502 сири із 43 країн світу. Українські смаки...

Нідерландська компанія вирощує свинину із стовбурових клітин за 8 днів

Meatable може виростити високоякісну свинину із клітин за вісім днів Перший продукт компанії надійде в роздрібну торгівлю в 2025 році,...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Ну і нут: для веганів створили яйця із нуту, льону та картоплі

Новий продукт – Peggs – вона створила на своїй...

«Чорні кухні»: Ресторатор Дмитро Борисов про те, як галузь пристосовується до локдаунів

«Сподіваюся, що до кінця року ми побудуємо повноцінну IT-інфраструктуру,...

Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва...

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий...

Вибір редактора
В продовження теми