Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Компанія Melt&Marble зібрала 750 тис. євро (приблизно $876 тис) на розвиток жирів на основі ферментації та зміцнення управлінської команди.

spot_img

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна група Paulig PINC, Purple Orange Ventures та Chalmers Ventures.

Спочатку компанія використовувала бродіння для створення сучасного біопалива. У 2021 році засновники вирішили зосередитися на створенні власної лінійки жирів для м’яса рослинного походження.

«На ринку існує величезна потреба у якісних рослинних жирах, і наша технологія цілком підходить для вирішення», — пояснює Флоріан Девід, один з головних інженерів компанії.

Melt & Marble використовує точне бродіння для виробництва своїх жирів.

Працюючи над метаболізмом дріжджів, команда може імітувати будь-яку жирову структуру, а також створювати абсолютно нові жири. 

Завдяки цій гнучкості технологія Melt & Marble дозволяє виробляти спеціальні жири для цілого ряду продуктів рослинного походження.

«За допомогою нашої технології можна стерти смаковий розрив між рослинними альтернативами продуктів тваринного походження», — додала Анастасія Криворучко, засновниця Melt & Marble.

Засновники очікують спробувати перші прототипи яловичого жиру вже до кінці року, а рослинне м’ясо наступного покоління з використанням цього жиру, імовірно, треба почекати ще кілька років.

Білки рослинного походження набирають обертів і використання правильних жирів є не менш важливим. Так, іспанський стартап Huera, що відомий рослинною курятиною та яловичиною, замінив тваринний жир оливковою олією.

Джерело: The Spoon, Melt & Marble

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé готує новий веганський бургер з коноплі та фави

Sweet Earth Foods належить Nestlé, яка на тлі зростаючого попиту на рослинні альтернативи м'ясу продовжує серію запусків нових продуктів...

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування показують, що Omegavie знаходиться у формі тригліцеридів, яка є природною...

Тернопільський виробник яблук сушить здорові снеки з фруктів та кабачків

ФГ “Гадз” має 670 га саду та вирощує щороку 15 000 тонн яблук різних сортів Вони стають ідеальною сировиною для...

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів до створення кінцевого продукту — порошку сироваткового протеїну. Продукт виготовляється ферментерах...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час...

Nestlé інвестує у фуа-гру з древньої японської приправи

Це вже другий сезонний запуск рослинної фуа-гри. Нова версія...

Вибір редактора
В продовження теми