Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Компанія Melt&Marble зібрала 750 тис. євро (приблизно $876 тис) на розвиток жирів на основі ферментації та зміцнення управлінської команди.

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна група Paulig PINC, Purple Orange Ventures та Chalmers Ventures.

Спочатку компанія використовувала бродіння для створення сучасного біопалива. У 2021 році засновники вирішили зосередитися на створенні власної лінійки жирів для м’яса рослинного походження.

«На ринку існує величезна потреба у якісних рослинних жирах, і наша технологія цілком підходить для вирішення», — пояснює Флоріан Девід, один з головних інженерів компанії.

Melt & Marble використовує точне бродіння для виробництва своїх жирів.

Працюючи над метаболізмом дріжджів, команда може імітувати будь-яку жирову структуру, а також створювати абсолютно нові жири. 

Завдяки цій гнучкості технологія Melt & Marble дозволяє виробляти спеціальні жири для цілого ряду продуктів рослинного походження.

«За допомогою нашої технології можна стерти смаковий розрив між рослинними альтернативами продуктів тваринного походження», — додала Анастасія Криворучко, засновниця Melt & Marble.

Засновники очікують спробувати перші прототипи яловичого жиру вже до кінці року, а рослинне м’ясо наступного покоління з використанням цього жиру, імовірно, треба почекати ще кілька років.

Білки рослинного походження набирають обертів і використання правильних жирів є не менш важливим. Так, іспанський стартап Huera, що відомий рослинною курятиною та яловичиною, замінив тваринний жир оливковою олією.

Джерело: The Spoon, Melt & Marble

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів від 300 брендів, серед яких Alpro, Oatly, Beyond Meat, а...

Найкращі джерела кальцію: ТОП-10 продуктів для підтримки кісткової системи

Здоров'я кісткової системи – ключовий аспект людського благополуччя. Існує безліч продуктів, які можуть стати ефективними джерелами кальцію, необхідного для...

Стартап екс-чемпіона Формули-1 по випуску екологічних шоколадок отримав мільйони венчурних інвестицій

Раунд очолила люксембурзька компанія DLF Venture. У фінансуванні взяли участь інвестори харчових технологій Five Seasons Ventures та DX Ventures,...

Слава моху: у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох — сприяє зниженню ваги

Відомий також як ірландський мох, цей вид червоних водоростей (Chondrus crispus) росте на скелястих узбережжях Північної Атлантики.  Морський мох відзначається...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

У ресторанах з’явилася перша рослинна ягнятина, яка смачніша за спражнє м’ясо

Стартап запевняє, що йому вдалося відтворити смак і текстуру...

Стартап вирощує на дріжджах олію, яка замінить соняшникову та пальмову

Продукти є високоякісною, стійкою та місцевою альтернативою пальмовій олії....

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики — допомогли буремні вечірки

«Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться...

Веганський стартап легендарного рок-музиканта купує ринковий гігант

Бренд займається виробництвом замінника молока на основі трав та...

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен...

Вибір редактора
В продовження теми