Макаронні монстри: науковці розробили 3D-макарони, які набувають об’єму під час варіння

Американські вчені створили плоскі макарони, які при варінні набувають тривимірної форми.

Технологія «канавок» або «механізм морфінгу» передбачає створення плоских макаронних виробів, поверхня яких має геометричні відступи та під час гідратації перетворюється на різні фігурки чи скручені форми.

Ретельне планування цих канавок дозволяє дослідникам контролювати форму пасти під час приготування, включаючи пенне, рігатоні, фузіллі та ротіні.

Створення канавки можна легко прототипувати за допомогою недорогих виробничих методів, таких, як штампування, формування, лиття або лазерне гравіювання, залежно від виробничих обмежень та властивостей вихідного матеріалу.

Така технологія виготовлення пасти може заощадити 59-86% упаковочного матеріалу

Технологія морфінгу не широко використовується в харчовій промисловості в цілому, оскільки серед споживачів домінує візуальний вигляд макаронних виробів.

Створення «канавкових» макаронів також потребує промислового обладнання з високою ефективністю та точністю для розкочування тіста для макаронних виробів, що може бути складним завданням для виробництв.

Проте, технологія морфінгу може мати безліч ринкових можливостей комерціалізації та створення нових бізнес-моделей, як от роботів з продажу макаронних виробів у супермаркетах.

Нагадаємо, що німецький стартап DaVinci Kitchen створив робота, що готує пасту за 6 хвилин.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Hyperbite Energy створила жувальний енергетик. У складі — 7 суперпродуктів

Компанія поставила на меті здійснити революцію на ринку енернетиків, створивши швидкодіючий енергетичний продукт, який на відміну від існуючих рідин...

На вирощування мікрогріну чи відкриття кав’ярні можна отримати 130 тис. грн

Програма під назвою “Economic Resilience Programme” передбачає надання мікрогрантів для тих, хто веде свою діяльність у Харківській та Дніпропетровській...

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10...

Рожевий сир на Поліссі варять із молока нубійських кіз, англійських корів та приправляють місцевими міфами

У асортименті ферми — півтора десятка позицій. Час дозрівання сирів залежить від виду: якщо сирам з білою пліснявою знадобиться...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

На Тижні моди в Парижі покажуть унікальну куртку, яка працює від пива

У тропічну спеку куртка буде охолоджувати її власника, що...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і...

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для...

Скандинави питимуть український іван-чай, ферментований за традиційними рецептами

Цього року компанія прийняла участь у найбільшій скандинавській виставці...

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже...

Вибір редактора
В продовження теми