Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

Один з найбільших виробників лютикових кабачків Нової Зеландії виготовляє рослинне молоко з плодів, котрі втратили товарний вигляд.

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи соєвим молоком. Більш того, шведи створили молоко з картоплі, яке приємне на смак, та досить добре збивається у пінку для ідеального латте.

Хоук Шейн Ньюман, один з провідних фермерів, що вирощує кабочу — японський сорт кабачків у партнерстві з шеф-кухарем Сачі Номурою, котрий створив перше у світі молоко з авокадо випустили на ринок інноваційний продукт — кабочамілк.

Сачі Номура

Кабочамілк є повністю веганським, не містить штучних ароматизаторів та барвників, без ГМО та холестерину

Таке молоко можна зберігати при кімнатній температурі, воно багате клітковиною, залізом, вітамінами С, А та бета-каротином.

Хоук Шейн Ньюман

На виробництво кабочамілк йдуть продукти нижчої категорії або такі, що втратили товарний вигляд і в іншому випадку вони пішли б у відходи.

Компанія працює над експортом кабачкового молока до Японії та Кореї, а зважаючи на те, що Нова Зеландія є одним з найбільших експортерів кабочі до цих країн, ймовірно Kabochamilk може отримати доступ до понад 5 тис. азіатських роздрібних торгових точок.

Наразі продукція вже доступна в елітних мережах магазинів Японії.

Джерело: Food Ingredients First, Kabochamilk 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував сировар Сергій Іванкевич. Займатися цією справою професійно він почав з...

Стартап вперше в світі буде виробляти білок з водоростей, цукру та світла в промисловому масштабі

Перші продукти, що містять альтернативний білок Brevel, з’являться на полицях у 2024 році.Йонатан Голан, генеральний директор і співзасновник Brevel,...

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та наголошує, що фактична цифра, ймовірно, значно вища та наближається до...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Кава за відбитком пальця: два гіганти відкрили першу кав’ярню без касирів

Перший заклад відкрили у Нью-Йорку. Тут дійсно ніхто не...

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила...

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в...

Еспресо з таранькою — сінгапурські вчені створили пиво із кавових відходів

Щороку після заварювання кави у світі утворюються мільйони тонн...

Стартап створив «безвідходні» рослинні реберця з їстівними кістками

Раніше Juicy Marbles уже спробувала продавати обмежені партії реберець...

Вибір редактора
В продовження теми