Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія з виробництва піци Picnic створила робота зі збірки піци другого покоління, який вже комерційно доступний для попередніх замовлень.

spot_img

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та робототехніку для приготування тіста та складання піци.

Оскільки система орієнтована лише на складання піци на конвеєрі, вона не має печі. Робот містить чотири модулі: соус, сир, пепероні та «зернистий», який видає до трьох нарізаних заздалегідь інгредієнтів.

Заготовки з тіста розміщуються на конвеєрі, автоматично зупиняючись під дозаторами, для додавання відповідних інгредієнтів.

Оскільки система є модульною, можна встановити додаткові модулі для більшої кількості інгредієнтів.

«Наша система виготовляє сотні піц на годину за допомогою одного оператора та значно зменшує контакт людини з інгредієнтами для безпеки та чистоти», — пояснюють у Picnic.

Робот-як-послуга буде коштувати $3,5-5 тис. на місяць, залежно від меню та обсягу роботи. Обслуговування компанія повністю бере на себе.

Picnic буде виготовляти та встановлювати існуючі замовлення клієнтів до кінця цього року, а нові замовлення будуть відправлені у 2022 році.

Залучення робототехніки надає ресторанам ряд переваг. Роботи щоразу послідовно видають задану кількість їжі, що економить час, та можливу кількість харчових відходів. Так, нещодавно, американці створили робота, що складає 150 піц на годину.

Джерело:The Spoon, Picnic

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Для любителів ресторанної їжі створили заморожені макарони швидкого приготування

Компанія Beroni запропонувала споживачам практично ресторанну їжу – заморожені макарони, які за 30 секунд можна приготувати в окропі чи...

Solar Foods отримала 10 млн євро на виробництво білка з повітря

Залучені кошти підуть на пожвавлення виробництва комерційного продукту компанії, а саме Solein, його ще називають «повітряний білок». Це доводить...

Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві органи влади повідомлять зведені дані за фінансовий рік. Проте навіть...

Uber купує алкогольний стартап в 15 разів дорожче за його реальну вартість

Drizly буде інтегрований з додатком Uber Eats, але компанія обіцяє зберегти і окремий додаток Drizly.Зараз доставка алкоголю Drizly доступна...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Британці створили пюре із баобаба, яке замінює пребіотики і може стати дитячим харчуванням

Пюре містить більший вміст харчових волокон, ніж інші існуючі...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського,...

Вибір редактора
В продовження теми