Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія з виробництва піци Picnic створила робота зі збірки піци другого покоління, який вже комерційно доступний для попередніх замовлень.

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та робототехніку для приготування тіста та складання піци.

Оскільки система орієнтована лише на складання піци на конвеєрі, вона не має печі. Робот містить чотири модулі: соус, сир, пепероні та «зернистий», який видає до трьох нарізаних заздалегідь інгредієнтів.

Заготовки з тіста розміщуються на конвеєрі, автоматично зупиняючись під дозаторами, для додавання відповідних інгредієнтів.

Оскільки система є модульною, можна встановити додаткові модулі для більшої кількості інгредієнтів.

«Наша система виготовляє сотні піц на годину за допомогою одного оператора та значно зменшує контакт людини з інгредієнтами для безпеки та чистоти», — пояснюють у Picnic.

Робот-як-послуга буде коштувати $3,5-5 тис. на місяць, залежно від меню та обсягу роботи. Обслуговування компанія повністю бере на себе.

Picnic буде виготовляти та встановлювати існуючі замовлення клієнтів до кінця цього року, а нові замовлення будуть відправлені у 2022 році.

Залучення робототехніки надає ресторанам ряд переваг. Роботи щоразу послідовно видають задану кількість їжі, що економить час, та можливу кількість харчових відходів. Так, нещодавно, американці створили робота, що складає 150 піц на годину.

Джерело:The Spoon, Picnic

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Львові виготовляють унікальне морозиво – з кропом, креветками та беконом

Виробництво Ice Cream Shop заснував колишній фінансист Назар Захарій. Проте ця історія має сімейне підґрунтя – у 1992 р....

Ветеран алкогольної індустрії разом з лауреатом Греммі створили міцну комбучу. З персиками

Mate Maker виготовляє напій на основі чайного гриба з 6% вмістом спирту. Міцна комбуча доступна у трьох смаках: манго-персик, кривавий...

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент фірмової кави, яку можна заварити вдома.Установка JURA Z10 готує не...

Проба із пробірки. Вперше у світі культивоване м’ясо почали доставляти додому

Для реалізації цього проєкту Eat Just започаткувала партнерство зі службою доставки їжі foodpanda.Спільний проект стартував у Сінгапурі, де Eat...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Рейтинг здорових вуглеводів: обираємо найкращі джерела енергії

Вуглеводи є одним з основних компонентів нашого раціону, але...

Ізраїльський стартап вирощує в лабораторії 700 грамів курячого жиру за раз. Це — найбільше у світі

Технологія стартапу побудована на платформі Peace of Meat, бельгійської...

Голландський стартап отримав $35 млн на пельмені з лабораторної свинини

Загальна сума фінансування компанії сягнула $95 млн Оголошення з’явилося через...

Португальці переробили звичайні водорості на пиво та ікру

Це – альтернативна “осетрова” ікра та кустарне пиво на...

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення...

Вибір редактора
В продовження теми