В очікуванні п’ятикратного росту: Beyond Meat та Nestle штурмують ринок замінників м’яса

Світовий ринок рослинних білків, який оцінювався у $29,4 млрд у 2020 році, до 2030-го може перевищити $162 млрд, сягнувши 7,7% глобального ринку протеїну.

У серпневому звіті агентства Bloomberg Intelligence перераховуються різні причини настільки стрімкого зростання.

Зокрема, цьому сприятимуть зусилля самих компаній, які працюють у рослинному сегменті: Beyond Meat, Impossible Foods та Oatly налагоджують співпрацю з ресторанами, а такі традиційні компанії як Kellogg та Nestle активно демонструють веганські продукти у рекламних кампаніях.

За даними Bloomberg Intelligence, продаж м’ясних та рибних альтернатив на рослинній основі може досягти 5% від загального ринку м’яса та риби до 2030 року.

Рослинні замінники молока складуть 10% загального ринку молочної продукції до 2030 року — у порівнянні з 4,5% у 2020 році.

Аналітики прогнозують, що альтернативний ринок м’яса, який зараз становить $4,2 млрд, може вирости до $74 млрд протягом найближчих десяти років. Це у тому випадку, якщо він «піде» по аналогічній моделі зростання, що й рослинне молоко.

Наразі альтернативне м’ясо становить менше 1% від загального обсягу реалізації м’ясних категорій, тоді як альтернативи на основі рослинного молока складають майже 15% загальних продажів останнього.

Стимулює зростання сегменту білків на основі рослин поінформованість споживачів про переваги для здоров’я, переваги сталих моделей господарювання та постійне падіння цін на продукти, вважають в Bloomberg Intelligence.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що Nestlé доєдналася до веганського тренду, стартувавши з доставкою готових страв.

Джерело: Bloomberg

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають гарної текстури – соковитої та ситної.Одним із найкращих зразків на...

«П’яний кум» у вині та «лавандовий» — у квітах. Сироварня на Житомирщині створює унікальну рікоту

Сири створюються вручну з цільного коров’ячого молока, яке постачають місцеві фермери. В асортименті: качота та халумі з різними наповнювачами,...

Засновник GUDFUD створив проєкт з доставки заморожених страв та відкриє в Києві 10 магазинів

До кінця року він планує відкрити в Києві 10-20 фірмових магазинів. Перший уже працює на Троєщині. Є онлайн-магазин, також заморожена продукція...

Ветеран алкогольної індустрії разом з лауреатом Греммі створили міцну комбучу. З персиками

Mate Maker виготовляє напій на основі чайного гриба з 6% вмістом спирту. Міцна комбуча доступна у трьох смаках: манго-персик, кривавий...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

TikTok стає драйвером продажів ресторанів: 36% замовляє їжу, побачивши її в додатку

Близько 55% користувачів TikTok відповіли, що хотіли б відвідувати...

Китайці першими в світі налагодили вирощування в лабораторії пантів оленя

Це відбулося через кілька місяців після того, як Jimi...

Вибір редактора
В продовження теми