Корейці вироблятимуть найдешевші лабораторні стейки у світі — по 90 грн за кілограм

Південнокорейська харчова компанія Sea With планує до кінця 2030 року виробляти власний культивований стейк за ціною $3 за кілограм.

Вирішальне значення для зниження собівартості клітинного м’яса буде мати власна запатентована технологія стартапу.

В компанії пояснюють, що їм вже вдалося на 90% замінити процес виробництва власними поживними середовищами на основі водоростей та спеціально розробленою системою риштування.

Система риштування створена таким чином, щоб утримувати у середовищі з водоростей фетальну бичачу сироватку (FBS), яка широко застосовується як один із ключових інгредієнтів для культивування м’яса, що сприятиме рівномірному росту стейка.

Команда стартапу

Така технологія дозволяє поживним речовинам проникати глибше в отриману культуру тканин та робить можливим «виростити» м’ясо, товщиною понад 1 см.

Sea With також розробили власні культурні середовища з мікроводоростей, тим самим значно здешевивши процес.

Найдорожча частина виробництва клітинного м’яса — решта 10% традиційних середовищ для культивування клітин.

Стартап планує дебютувати на внутрішньому ринку зі своїм продуктом у пілотному ресторані вже до кінця 2022 року та зараз збирає фінансування на масштабування виробництва.

Для виходу на міжнародний ринок Sea With перш за все розглядає продовольчі майданчики США та Сінгапуру.

Галузь культивованого м’яса набирає обертів. Згідно досліджень аналітиків, до 2040 року клітинне м’ясо складе 35% від загальної кількості споживаного.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Смажений овес та дріжджі – стартап варить унікальний шоколад

За допомогою власної технології ферментації компанія створила шоколад – у 10 разів більш стійкий та на 20% дешевший за...

Нідерландська селекційна компанія створила огірки, які можна смажити

Після приготування огірки лишаються твердим і хрустким Розробник стверджує, що новий продукт дасть західним споживачам абсолютно нове відчуття смаку. Адже...

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність виробництва — 10 тис. т на рік, до 2027 р....

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків і води, які імітують відчуття жиру та соковитості під час...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Пепероні без м’яса: гіганти ресторанної індустрії відзначили Новий рік переходом на рослинне меню

Запуски нових продуктів відбуваються у міру зростання попиту на...

У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою...

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної...

Вибір редактора
В продовження теми