Корейці вироблятимуть найдешевші лабораторні стейки у світі — по 90 грн за кілограм

Південнокорейська харчова компанія Sea With планує до кінця 2030 року виробляти власний культивований стейк за ціною $3 за кілограм.

Вирішальне значення для зниження собівартості клітинного м’яса буде мати власна запатентована технологія стартапу.

В компанії пояснюють, що їм вже вдалося на 90% замінити процес виробництва власними поживними середовищами на основі водоростей та спеціально розробленою системою риштування.

Система риштування створена таким чином, щоб утримувати у середовищі з водоростей фетальну бичачу сироватку (FBS), яка широко застосовується як один із ключових інгредієнтів для культивування м’яса, що сприятиме рівномірному росту стейка.

Команда стартапу

Така технологія дозволяє поживним речовинам проникати глибше в отриману культуру тканин та робить можливим «виростити» м’ясо, товщиною понад 1 см.

Sea With також розробили власні культурні середовища з мікроводоростей, тим самим значно здешевивши процес.

Найдорожча частина виробництва клітинного м’яса — решта 10% традиційних середовищ для культивування клітин.

Стартап планує дебютувати на внутрішньому ринку зі своїм продуктом у пілотному ресторані вже до кінця 2022 року та зараз збирає фінансування на масштабування виробництва.

Для виходу на міжнародний ринок Sea With перш за все розглядає продовольчі майданчики США та Сінгапуру.

Галузь культивованого м’яса набирає обертів. Згідно досліджень аналітиків, до 2040 року клітинне м’ясо складе 35% від загальної кількості споживаного.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному соусам без глютену та без сої. Їх продають у британській...

Морозиво з беконом та бородинським хлібом — львівський сімейний бренд створює нові смаки

Ice Cream Shop – молодий бренд із сімейною історією, якому понад 30 років: батько засновника отримав ґрунтовні знання про...

AgriFood Innovation Camp: стартував набір на навчально-менторську програму для агрофуд стартапів

Українські агропродовольчі компанії можуть взяти участь в онлайн-буткемпі, отримати експертну підтримку та підготуватися до фінального пітчингу на New Food...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап створив картоплю, третина якої – чистий білок

Інноваційна бульба має значні переваги над соєю або горохом....

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики — допомогли буремні вечірки

«Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться...

Американці рекомендують споживати гриби, щоб менше страждати від депресії

У дослідженні були використані дані про дієту та психічне...

Українська компанія шиє товари з риб’ячої шкіри, яку купує у ісландських фермерів

«Уже розробили першу лінійку для чоловіків, і скоро вона...

Не в сміття, а в хлам! У Швеції випустили горілку з харчових відходів

Компанія співпрацює з Coop — одним з найбільших шведських...

Вибір редактора
В продовження теми