Про це йдеться у свіжому звіті, опублікованому провідною компанією з дослідження ринку Global Industry Analysts.
На тлі кризи Covid-19 світовий ринок білкових альтернатив уже сягнув $2,8 млрд
За прогнозами, один лише сегмент рослинного білку зафіксує 9,2% щорічного зростання та досягне 1,7 млрд до кінця аналізованого періоду.
Зростання сегмента білку, отриманого з комах, знаходитиметься на рівні 8,1% протягом наступного 7-річного періоду.
Аналітики зазначають, що на тлі пандемії безпека харчових продуктів стала головною турботою людей у різних країнах світу.Особлива увага перейшла на альтернативне м’ясо. Люди усвідомлюють ризики, пов’язані зі споживанням тваринного білка та насторожено ставляться до страждань тварин, і величезних викидів СО².
Натомість великим переліком компаній уже створені альтернативи тваринному м’ясу – більш безпечні та екологічні.
Крім того, продукти рослинного походження сприймають як такі, що знижують хронічні захворювання та рівень смертності.
Хоча продукти із альтернативного білка все ще залишаються достатньо дорогими, вірогідно це зміниться на фоні технологічних досягнень та інновацій у виробництві, вважають в Global Industry Analysts.
Нагадаємо, нещодавно ізраїльська Redefine Meat, що виготовляє альтернативне м’ясо шляхом 3D-друку, випустила п’ять нових веганських продуктів, які вже доступні у ресторанах та готелях Ізраїлю. Серед них – домашня ковбаса та шашлик з баранини.