Морозиво з рогів лося: литовські ресторатори шокують унікальними рецептами

Цього літа литовці представили нову серію химерних натуральних сортів морозива.

Оскільки морозиво наповнене конопляною олією КБР, попит на пікантні смаки значно збільшився.

Зважаючи на минулорічний успіх морозива з кропиви, пива та соснової голки, литовці продовжили експериментувати з новими смаками.

Державний департамент туризму Литви Lithuania travel представили список із 9-ти химерних смаків морозива створених цього літа.

Морозиво зі шматочками чорного житнього хліба подають у Паланзі, а кухарі Лабанорасу перетворили у десерт класичне литовське частування — огірок з медом.

Ще один литовський ресторан Porto пропонує відвідувачам десерт із популярного у країні твердого сиру Джугас з журавлиною. Подається з хрустким бісквітом та розплавленим сиром.

Шеф-кухарі компанії Cordo.22 змішали порошок з рогів лося, які самці скидають щороку, сезонні копчені ягоди та витриманий солод із місцевого виробництва та представили це все у вигляді одного з найепатажніших смаків замороженого десерту.

Ресторан Palaima пригощає своїх відвідувачів морозивом з йогурту з білим шоколадом, свіжими огірковими смужками, зеленим сорбе з фенхелю, салатом ромен, свіжою м’ятою та прянощами.

Серед інших не менш химерних поєднань — пасероване масло, змішане з ванільним морозивом під карамелізованою грушею, заморожений десерт з авокадо та дині, морозиво з пелюсток чайної троянди та десерт із липовим цвітом на скибочці хрусткого медового пирога.

 

Нагадаємо, що бостонський бренд морозива Emack & Bolio’s також обіцяє випустити епатажні смаки морозива з канабісом.

Джерело: Dairy Reporter, Lithuania travel

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мікроби ферментують із фруктових відходів жир, який замінить пальмову олію

Стартап використовує технологію точної ферментації, за якої мікроби живляться фруктовими відходами й продукують жир, який можна вживати у їжу.Прототип...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер, співавторами книг “Man Eat Plant” і “Dog Eat Plant”. У...

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter), випуск обмеженого тиражу включатиме тріо ароматів, натхненних приправами для смаженої...

Вчені надрукували із борошна найтонші спагеті у світі. Вони загоюватимуть рани.

Спосіб виготовлення рекордно тонких нановолокон дослідники з Університетського коледжу Лондона описали у дослідженні, опублікованому в Nanoscale Advances. Нановолокна — це...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну...

Безалкогольне ігристе вино з канабісом знімає стрес і покращує настрій

Хоча напій не містить тетрагідроканабінолу (головного психоактивного компонента канабісу),...

Для любителів ресторанної їжі створили заморожені макарони швидкого приготування

Компанія Beroni запропонувала споживачам практично ресторанну їжу – заморожені...

Напої з адаптогенними грибами — американці розробили пробіотичні шоти

Американська компанія So Good So You розробила органічні пробіотичні...

Виробник лабораторних морепродуктів відкрив перший у Сінгапурі міні-завод

Виробництво, що базується в Сінгапурі, є першим у своєму...

Вибір редактора
В продовження теми