Морозиво з рогів лося: литовські ресторатори шокують унікальними рецептами

Цього літа литовці представили нову серію химерних натуральних сортів морозива.

Оскільки морозиво наповнене конопляною олією КБР, попит на пікантні смаки значно збільшився.

Зважаючи на минулорічний успіх морозива з кропиви, пива та соснової голки, литовці продовжили експериментувати з новими смаками.

Державний департамент туризму Литви Lithuania travel представили список із 9-ти химерних смаків морозива створених цього літа.

Морозиво зі шматочками чорного житнього хліба подають у Паланзі, а кухарі Лабанорасу перетворили у десерт класичне литовське частування — огірок з медом.

Ще один литовський ресторан Porto пропонує відвідувачам десерт із популярного у країні твердого сиру Джугас з журавлиною. Подається з хрустким бісквітом та розплавленим сиром.

Шеф-кухарі компанії Cordo.22 змішали порошок з рогів лося, які самці скидають щороку, сезонні копчені ягоди та витриманий солод із місцевого виробництва та представили це все у вигляді одного з найепатажніших смаків замороженого десерту.

Ресторан Palaima пригощає своїх відвідувачів морозивом з йогурту з білим шоколадом, свіжими огірковими смужками, зеленим сорбе з фенхелю, салатом ромен, свіжою м’ятою та прянощами.

Серед інших не менш химерних поєднань — пасероване масло, змішане з ванільним морозивом під карамелізованою грушею, заморожений десерт з авокадо та дині, морозиво з пелюсток чайної троянди та десерт із липовим цвітом на скибочці хрусткого медового пирога.

 

Нагадаємо, що бостонський бренд морозива Emack & Bolio’s також обіцяє випустити епатажні смаки морозива з канабісом.

Джерело: Dairy Reporter, Lithuania travel

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Київська сироварня варить унікальні сири — з хвоєю, рожевою м’якоттю та вугіллям

"Сироман" — не лише сироварня, але й крамниця-кав’ярня, де відвідувачі можуть насолоджуватись різноманіттям сирів з білою пліснявою, виготовлених з...

Рослинне м’ясо їде в Голівуд. Мережа веганського харчування зібрала $7,5 млн на розширення

Раунд очолили Helia Capital USA, Eat Beyond Global Holdings та Batta Foods. Plant Power — це мережа ресторанів швидкого харчування,...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Електростейк. Навіщо японські вчені тримають лабораторне м’ясо під струмом?

Вчені запевняють: тканинна інженерія вирішить екологічні проблеми, які спричиняє традиційне тваринництво, зекономить воду та збереже землю.Досі більшість біосинтетичних м’ясних...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Симнель, кулуракія і мяммі — традиційні великодні страви з усього світу

Воно асоціюється зі світлим святом відродження, прощення, миру. Саме...

Що таке індустріальний парк? Навіщо вони потрібні?

Індустріальний/промисловий парк – це територія для промислового розвитку в...

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув...

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає...

PepsiCo знизить вміст цукру в напоях на 50% та “оздоровить” чипси

Очікується, що здорові закуски стануть найбільш швидкозростаючою продовольчою категорією...

Вибір редактора
В продовження теми