Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Виробник курятини компанія «Миронівський хлібопродукт» (МХП) поглиблює співпрацю з ресторанним бізнесом, прагнучи наблизитись до споживача.

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz Ukraine, придбавши близько 20% компанії. Контроль за Foodz залишився у засновників — Дениса та Яни Кривенків. Суму угоди не розголошують.

Foodz з початку минулого року розвиває в Києві мережу онлайн-ресторанів. Проєкт власники ресторану запустили спочатку у вигляді «пілоту», потім – цілої мережі. Загалом залучили $2 млн інвестицій.

Зараз у Foodz покриває практично весь Київ, а під її управлінням знаходяться 12 ресторанних брендів: Greenbar Cafe, «Супчик Салатик», «Шанхайський Кіт», Chackmak Doner, PokeOke тощо. Замовити їжу можна через Glovo та Bolt Food.

Як розповідає Дмитро Зозуля, радник голови правління МХП, в рамках співпраці з Foodz вони провели два раунди інвестиції.

«Спочатку переконались, що бізнес-модель працює. Далі відслідковували ріст кількості замовлень та провели другий транш фінансування», — ділиться він.

Виробник курятини бачить чималий потенціал бізнесу в форматі dark kitchen та вірить в його перспективи в Україні. Тому виступає не тільки як інвестор, але й стратегічний партнер, який ділиться власною експертизою у питаннях падальшого розвитку.

В рамках співпраці обидві компанії планують розвиватися швидшими темпами та розширювати мережу віртуальних ресторанів в інших містах країни.

«Наш фокус зараз зосереджений на зростанні клієнтської бази та кількості замовлень, налаштуванні системи поставок та вдосконаленні ІТ-інфраструктури», — зазначив Денис Кривенко, генеральний директор Foodz Ukraine.

Нагадаємо, раніше МХП відкрила для себе формат вуличної їжі, розпочавши продажі «здорової» шаурми та нагетсів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Власник бренду Фрекен БОК запускає унікальне виробництво чаю вартістю $20 млн

Згідно з повідомленням Міністерства економіки, вартість проєкту оцінюється в $20 млн. Частково для його фінансування компанія скористалася державною кредитною...

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт, який дозволяє відтворити соковитість та смак стейку, подібно до жиру...

Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок,...

Бельгійський стартап зібрав мільйони на дослідження білків, що роблять несправжню рибу рибою

Стартап з харчових технологій Paleo закрив початковий раунд фінансування у розмірі 2 млн євро ($2,26 млн), зібраний приватними інвесторами.Paleo...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in...

Засновник соцмережі поїтиме корів пивом, щоб виростити найсмачнішу яловичину

Цукерберг, чиї статки становлять $126,5 млрд, з 2014 року...

Вибір редактора
В продовження теми