Стартап розклав стевію на молекули, щоб створити ідеально підсолоджувач

Компанія PureCircle, що створила нові функціональні модифікатори смаку з листя стевії, отримала схвалення від Європейського органу з безпеки харчових продуктів (EFSA).

PureCircle розробили власні сорти стевії та пропонують найширший, з їх слів, асортимент модифікаторів смаку та підсолоджувачів.

У компанії встановили, що до 60 молекул з листя стевії є безпечними для споживання

Так, PureCircle виявили нові компоненти — Reb M, Reb D та Reb AM, які «витягли» шляхом біоконверсії екстрактів листя стевії. 

Вони не є ГМО, мають «цукрову солодкість без жодних калорій» та ідеальну розчинність.

У компанії зазначили, що завдяки їхнім технологіям, вдається отримати максимальний вихід з кожного листка стевії при їх мінімальнй обробці.

Підсолоджувачі вже отримали схвалення від EFSA

Очікується, що остаточне затвердження Європейською комісією буде опубліковане не раніше кінця цього року, що зробить нові функціональні інгредієнти комерційно доступними для європейців.

Після затвердження компанія зможе похвалитися повним портфелем комерційно доступних підсолоджувачів з екстракту листя стевії та модифікаторів аромату.

Очевидно, це дозволить економічно покращити загальний смак харчових продуктів та знизити їхню калорійність на рівні з цукровмісними продуктами.

Нагадаємо, що в Нідерландах створили підсолоджувач з бананової шкірки, а Компанія Roquette планує випустити протеїновий підсолоджувач з африканських ягід.

Джерело: Beverage Daily, PureCircle

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з...

Solar Foods отримала 10 млн євро на виробництво білка з повітря

Залучені кошти підуть на пожвавлення виробництва комерційного продукту компанії, а саме Solein, його ще називають «повітряний білок». Це доводить...

Хутро з кропиви — у Копенгагені показали нові рослинні тренди моди

Вони створені у стилі популярних сумок Ganni Bou, але цього разу – з унікальних біоматеріалів. Матеріал для пошиття сумок для...

SUP DAY FORUM 2021: як український бізнес долає світові та ментальні кордони

10 червня вже вчетверте відбувся SUP DAY FORUM – перший форум в Україні, створений підприємцями для підприємців. Цьогоріч говорили про...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Макуха, смородина та агрус — на Дніпропетровщині створюють екологічне вино

Засновник виноробня – Геннадій Кузьмін, який має фермерське господарство,...

Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію, й інвестує в лабораторне м’ясо

Дукчевіч розповідає, що його сім’я продала компанію у 2019...

Стартап Hyundai зібрав $10 млн на завод з виробництва грибної шкіри

Гроші підуть на комерціалізацію штучної шкіри на основі міцелію...

Бренд компанії Nestlé створив пиво зі смаком легендарної піци

Цього року Tombstone у співпраці з виробником пива Voodoo...

Служба доставки їжі DoorDash, з капіталізацією приблизно у $16 млрд подала заявку на IPO

Американська служба доставки їжі DoorDash планує вивести компанію на...

Вибір редактора
В продовження теми