Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

У Великій Британії офіційно запустився стартап харчових технологій, який дозволяє підприємствам розраховувати та маркувати екологічний вплив своєї їжі.

spot_img

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію про відстеження викидів вуглецю та розробила схему маркування екологічного впливу їжі для закладів громадського харчування та підприємств.

Стартап разом з провідними світовими вченими та дослідниками Кембриджського університету створили базу даних, яка вміщує інформацію про вуглецевий слід, забруднення, використання води та землекористування більш ніж 1000 інгредієнтів.

Для зручності маркування Foodsteps розробили кольорові етикетки зі світлофорним рейтингом та школою від А до Е, де А означає низький вплив на навколишнє середовище, а Е — високий.

Етикетки містять QR-код, який покупці можуть відсканувати, щоб дізнатися більше про вплив продуктів, або про те, що саме компанія робить для сталого розвитку.

Стартап вже отримав фінансову підтримку від Techstars та COREAngels та виграв грант у розмірі 25 000 фунтів стерлінгів (приблизно $34,6 тис) від Bupa для масштабування та спільної розробки продукту.

Маркування з екологічним впливом набуває неабиякої популярності. Компанія Airly Foods однією з перших почала розміщувати інформацію про вуглецевий слід крекерів, котрі видаляють парникові гази з повітря.

Джерело: Food Navigator, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд консервує унікальні мініовочі та пече крекери з капустою

Засновник господарства Ян Островський почав цю діяльність у 2014 році з волонтерства, готуючи консервацію для бійців у сімейному ресторані....

Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри осетрових, де умови існування риб максимально наближені до природних. Зараз...

Виробник корму для тварин зібрав мільйони, щоб вирощувати м’ясо у лабораторії. Вклалися знаменитості.

У фінансуванні приймала участь група інвесторів, включаючи Марка Кубана, який власне й допоміг просунути концепцію веганського корму у 2020...

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості та голодують. Багато людей страждає від виснаження, недобору ваги та...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Не в сміття, а в хлам! У Швеції випустили горілку з харчових відходів

Компанія співпрацює з Coop — одним з найбільших шведських...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент...

Вибір редактора
В продовження теми