Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

У Великій Британії офіційно запустився стартап харчових технологій, який дозволяє підприємствам розраховувати та маркувати екологічний вплив своєї їжі.

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію про відстеження викидів вуглецю та розробила схему маркування екологічного впливу їжі для закладів громадського харчування та підприємств.

Стартап разом з провідними світовими вченими та дослідниками Кембриджського університету створили базу даних, яка вміщує інформацію про вуглецевий слід, забруднення, використання води та землекористування більш ніж 1000 інгредієнтів.

Для зручності маркування Foodsteps розробили кольорові етикетки зі світлофорним рейтингом та школою від А до Е, де А означає низький вплив на навколишнє середовище, а Е — високий.

Етикетки містять QR-код, який покупці можуть відсканувати, щоб дізнатися більше про вплив продуктів, або про те, що саме компанія робить для сталого розвитку.

Стартап вже отримав фінансову підтримку від Techstars та COREAngels та виграв грант у розмірі 25 000 фунтів стерлінгів (приблизно $34,6 тис) від Bupa для масштабування та спільної розробки продукту.

Маркування з екологічним впливом набуває неабиякої популярності. Компанія Airly Foods однією з перших почала розміщувати інформацію про вуглецевий слід крекерів, котрі видаляють парникові гази з повітря.

Джерело: Food Navigator, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Starbucks почав додавати у каву інноваційне молоко на основі грибів

Молоко без корів Perfect Day виготовляється на основі тих самих білків, що містяться в тваринному молоці, вирощених шляхом ферментації...

На Житомирщині варять авторський сир з бузиною, медом та аджикою

Крафтове виробництво у селі Великий Браталів Любарської громади заснував сировар Сергій Іванкевич. Займатися цією справою професійно він почав з...

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув суперечливі відгуки як у соціальних мережах, так і серед споживачів.Nomu...

Переселенці відкрили у Хмельницькому пекарню, де печуть «маріупольські слойки» з в’яленими томатами

Пекарню відкрили влітку 2023-го. До цього, розповідає Олексій Сапаров, півтора року вони займалися волонтерством. Родина облаштувала хостел для переселенців, забезпечуючи...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної...

12 пісних страв на Різдво: як урізноманітнити святкове меню

Кутя Найголовніша страва Різдва – кутя. Це те, що несе...

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили...

На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий...

Вибір редактора
В продовження теми