Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

У Великій Британії офіційно запустився стартап харчових технологій, який дозволяє підприємствам розраховувати та маркувати екологічний вплив своєї їжі.

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію про відстеження викидів вуглецю та розробила схему маркування екологічного впливу їжі для закладів громадського харчування та підприємств.

Стартап разом з провідними світовими вченими та дослідниками Кембриджського університету створили базу даних, яка вміщує інформацію про вуглецевий слід, забруднення, використання води та землекористування більш ніж 1000 інгредієнтів.

Для зручності маркування Foodsteps розробили кольорові етикетки зі світлофорним рейтингом та школою від А до Е, де А означає низький вплив на навколишнє середовище, а Е — високий.

Етикетки містять QR-код, який покупці можуть відсканувати, щоб дізнатися більше про вплив продуктів, або про те, що саме компанія робить для сталого розвитку.

Стартап вже отримав фінансову підтримку від Techstars та COREAngels та виграв грант у розмірі 25 000 фунтів стерлінгів (приблизно $34,6 тис) від Bupa для масштабування та спільної розробки продукту.

Маркування з екологічним впливом набуває неабиякої популярності. Компанія Airly Foods однією з перших почала розміщувати інформацію про вуглецевий слід крекерів, котрі видаляють парникові гази з повітря.

Джерело: Food Navigator, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Oxford Economics: на вирощуванні лабораторного м’яса можна заробити майже $3 млрд

Дослідження, проведене на замовлення виробника харчових клітинних продуктів Ivy Farm, підраховує, що при правильній підтримці держави м’ясо на основі...

Walmart, Nestlé, Tesco та Mondelēz залучають рекордні інвестиції, щоб зробити рослинну їжу дешевшою та смачнішою

FAIRR — це спільна мережа інвесторів, яка об’єднує активи під управлінням харчових гігантів вартістю $68 трильйонів доларів. Серед компаній-учасників...

Перша фабрика лабораторного м’яса з’явиться у Канаді у 2024 році

The Better Butchers хоче стати першою компанією в Канаді, яка виведе на ринок культивоване м’ясо.  Компанія уже провела «позитивні дискусії»...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій...

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу....

Португальці переробили звичайні водорості на пиво та ікру

Це – альтернативна “осетрова” ікра та кустарне пиво на...

Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після...

Французький стартап створив надпоживне веганське молоко з водоростей

Очолюваний жінками стартап мав на меті запропонувати споживачам альтернативний...

Вибір редактора
В продовження теми