Німці розширяють вирощування лабораторної риби і планують зробити її масовим продуктом

Берлінська компанія Bluu Biosciences, що виробляє рибу на основі клітин розширить виробництво трьох найпопулярніших у світі видів риби — атлантичного лосося, райдужної форелі та коропа.

«Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів для оптимально збалансованого продукту», — повідомив Себастьян Рейкерс, співзасновник та головний науковець Bluu Biosciences.

Виробництво використовує власну технологію та клітинні лінії без застосування ГМО

Основою кожної клітинної лінії є біопсія (забір клітин) живої риби, пояснює Рейкерс.

Клітинні лінії можуть відтворюватися багато разів без проведення нової біопсії, що оптимізує процес виробництва та має важливе значення для масштабування процесу.

«Маса клітин зростає у біореакторі, які потім забираються і далі обробляються для розробки кінцевого продукту», — додав головний науковець компанії.

Bluu Biosciences має на меті створити стійку альтернативу за конкурентними цінами для задоволення масового попиту на рибні продукти більш екологічним шляхом.

Компанія планує випустити гібридні продукти, котрі складаються з клітинної риби та білків рослинного походження у вигляді фрикадельок, нагетсів та структурованого рибного філе.

Наразі понад 80 стартапів працюють над розвитком вирощеного м’яса та морепродуктів і значна кількість — над розробкою риби на рослинній основі.

Так, американці BlueNalu Inc вирощують рибу «в пробірці», а іспанці Mimic Seafood створили рослинного тунця для суші з помідорів та водоростей.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американські школи переходять на веганське меню — учні втомилися від традиційної їжі

Нова програма, яку ввели після успішного запуску безм’ясних понеділків і п’ятниць у 2019 та 2021 роках відповідно, є ініціативою...

Британці першими у світі перетворять капусту в білок майбутнього

Компанія побудує новий екологічний завод на території підприємства у Лінкольнширі (Великобританія).Naylor Farms розробив унікальний запатентований процес холодної екстракції, що...

Японські вчені надрукували яловичий стейк по $900 за півторасантиметровий шматок

Для культивованої яловичини створення стейка за складом і структурою скожим на справжній, все ще залишається проблемою.Професор Мічія Мацусакі з...

Стартап роздає морозиво з молока, яке створюють мікроби

Щоб познайомити споживачів з новим для них продуктом, американська компанія пустила вантажівку, яка їздить узбережжям у спекотні літні вихідні...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Здорові жири: рейтинг олій для приготування їжі

Здорове харчування – це не лише тренд, але й...

Виробник чіпсів з канабісом з першої ж спроби отримав мільйони інвестицій

Початковий раунд пройшов під керівництвом Casa Verde Capital, компанії...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши...

Голлівудська посмішка. Американці створили протеїновий батончик з канабідіолом

Завдяки співпраці з PureForm Global компанія використовує у своїх...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які...

Вибір редактора
В продовження теми