«Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів для оптимально збалансованого продукту», — повідомив Себастьян Рейкерс, співзасновник та головний науковець Bluu Biosciences.
Виробництво використовує власну технологію та клітинні лінії без застосування ГМО
Основою кожної клітинної лінії є біопсія (забір клітин) живої риби, пояснює Рейкерс.
Клітинні лінії можуть відтворюватися багато разів без проведення нової біопсії, що оптимізує процес виробництва та має важливе значення для масштабування процесу.
«Маса клітин зростає у біореакторі, які потім забираються і далі обробляються для розробки кінцевого продукту», — додав головний науковець компанії.
Bluu Biosciences має на меті створити стійку альтернативу за конкурентними цінами для задоволення масового попиту на рибні продукти більш екологічним шляхом.
Компанія планує випустити гібридні продукти, котрі складаються з клітинної риби та білків рослинного походження у вигляді фрикадельок, нагетсів та структурованого рибного філе.
Наразі понад 80 стартапів працюють над розвитком вирощеного м’яса та морепродуктів і значна кількість — над розробкою риби на рослинній основі.
Так, американці BlueNalu Inc вирощують рибу «в пробірці», а іспанці Mimic Seafood створили рослинного тунця для суші з помідорів та водоростей.
Джерело: Food Ingredients First