Американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння

Стартап з Нью-Йорку Helaina випустить альтернативне грудне молоко, виготовлене методом точного бродіння.

Для створення альтернативного грудного молока стартап використовує не клітинне вирощування, як більшість його попередників, а власну мікробну платформу.

«Наша мета — повторити імунні еквівалентні білки, що містяться в грудному молоці», — пояснила Лаура Кац, засновниця компанії Helaina.

Завдяки мікробній ферментації утворюються білки, які на думку стартапу, на 99% ідентичні тим, що містяться в грудному молоці.

Вони мають антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості і можуть забезпечити такий самий рівень імунітету для немовляти, як і грудне молоко.

Наразі компанія знаходиться на стадії розвитку та вже зібрала фінансування у розмірі $4,6 млн.

Поки що стартап зосереджений на розробці переважно білкового компонента грудного молока, але Кац повідомила, що робота над іншими важливими компонентами буде просуватися в міру зростання виробництва.

Helaina співпрацює з Управлінням продовольства та медикаментів США (FDA) для отримання схвалення на розробку.

Поки невідомо, коли продукт буде готовий до запуску, але швидше за все, спочатку він буде запропонований у порошкоподібному вигляді.

Інші форми альтернативного грудного молока будуть запропоновані пізніше.

Нагадаємо, що BIOMILQ вирощує епітеліальні клітини молочної залози окремих жінок, щоб створити грудне молоко безпосередньо для їхнього малюка, а інший стартап, 108Labs, побудує завод для виробництва грудного молока за допомогою штучного інтелекту.

Джерело: The Spoon, CrunchBase

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових продуктів рослинного походження, використовуючи власну платформу штучного інтелекту під назвою...

IncrEdible Spoon – їстівні ложки замість пластика

Одноразові пластикові прилади - невід'ємна частина великої кількості бізнесів, пов'язаних з доставкою їжі. А ще - величезна проблема для...

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно підвищують якість продукції, повідомляє виробник.Унікальність підходу "Терлич" полягає у використанні...

В Нідерландах новорічне пиво варять з ялинкових голок

В Нідерландах знайшли застосування ялинкам після новорічних свят. Місцева броварня Lowlander Beer розробила рецепт пива з хвої. Для виробництва...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Австрійська компанія створила морозиво із плодів мавпячого дерева

У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata),...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які...

Вибір редактора
В продовження теми