Американці виготовили альтернативне грудне молоко методом бродіння

Стартап з Нью-Йорку Helaina випустить альтернативне грудне молоко, виготовлене методом точного бродіння.

Для створення альтернативного грудного молока стартап використовує не клітинне вирощування, як більшість його попередників, а власну мікробну платформу.

«Наша мета — повторити імунні еквівалентні білки, що містяться в грудному молоці», — пояснила Лаура Кац, засновниця компанії Helaina.

Завдяки мікробній ферментації утворюються білки, які на думку стартапу, на 99% ідентичні тим, що містяться в грудному молоці.

Вони мають антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості і можуть забезпечити такий самий рівень імунітету для немовляти, як і грудне молоко.

Наразі компанія знаходиться на стадії розвитку та вже зібрала фінансування у розмірі $4,6 млн.

Поки що стартап зосереджений на розробці переважно білкового компонента грудного молока, але Кац повідомила, що робота над іншими важливими компонентами буде просуватися в міру зростання виробництва.

Helaina співпрацює з Управлінням продовольства та медикаментів США (FDA) для отримання схвалення на розробку.

Поки невідомо, коли продукт буде готовий до запуску, але швидше за все, спочатку він буде запропонований у порошкоподібному вигляді.

Інші форми альтернативного грудного молока будуть запропоновані пізніше.

Нагадаємо, що BIOMILQ вирощує епітеліальні клітини молочної залози окремих жінок, щоб створити грудне молоко безпосередньо для їхнього малюка, а інший стартап, 108Labs, побудує завод для виробництва грудного молока за допомогою штучного інтелекту.

Джерело: The Spoon, CrunchBase

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Сировина для рослинних крабів, м’яса та пластику: як стартапи використовують найменших жителів океану

Різноманітна група фотосинтезувальних організмів стала основою для виготовлення барвників, харчових добавок, добавок омега-3, рослинної риби та м’яса, крабів, котлет,...

Baileys для веганів — на ринку з’явилися рослинні лікери

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока та віскі з імбирними прянощами. Він повністю прийнятний для веганів,...

Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має у складі насіння, нут, листкову лободу та хрусткий рис. Ароматизаторами...

Green Monday із Гонконгу створила із вівса веганське морозиво

Морозиво мочі буде подаватися в кафе та пропонується під брендом Oatchi у продуктовому магазині Green Common.Десерт містить на 17%...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими...

Упаковка із відбракованих яєць дозволяє зберігати фрукти та овочі довше та безпечніше

В Університеті Райса придумали як використовувати яйця, які з...

Вибір редактора
В продовження теми