Створили «альтернативу» конопель із апельсинових кірок — для усунення стресу та спокою

Американська компанія Peels випустила свою молекулярно ідентичну олію канабідіолу (КБР), виготовлену з апельсинових кірок.

Така добавка не містить тетрагідроканабінолу, психотропного компоненту та інших домішок чи побічних продуктів, які можуть з’являтися при виготовленні КБР з коноплі.

КБР взаємодіє з ендоканабіноїдною системою людини. При послідовному використанні олії КБР від Peels можна відновити баланс організму та внутрішній спокій, полегшити біль та налагодити здоровий сон, кажуть виробники.

Цей інгредієнт можна широко застосовувати для функціональної їжі та напоїв та він вважається цілком безпечним у порівнянні зі спірною конопляною олією.

Апельсинові кірки піддаються мінімальній обробці. За власною технологією під дією тепла, тиску та у присутності каталізатора без інших сторонніх домішок та розчинників Peels отримують чистий кристалічний КБР.

Окрім функціональних переваг цей інгредієнт також має приємний смак та аромат. Поєднання кристалічного КБР з цитрусовим ароматом та органічної олії кокосового горіха створює продукт, схожий на апельсиновий крем.

«Оскільки наш КБР виготовлений з апельсинових кірок, ми маємо можливість охопити нову аудиторію та розширити вже існуючий ринок КБР», — пояснив Кріс Хетерінгтон, генеральний директор компанії.

Нагадаємо, що раніше американська компанія Etera Foods випустила протеїновий батончик з канабідіолом, отриманим з цитрусових, для відновлення м’язів після тренування.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, член аграрного комітету Спілки українських підприємців і...

Інвестиції у foodtech: більше вливають у доставку, на черзі штучне молоко

Сума інвестицій збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року з $2,49 млрд до $3,19 млрд, хоча кількість угод...

Стартапи у сфері foodtech: ТОП-10 інноваційних проєктів 2024 року

Сфера Foodtech швидко розвивається, і нові стартапи вносять значні зміни у спосіб, яким ми вирощуємо, виробляємо та споживаємо їжу....

Попкорн, вирощений на мікробному азоті: «кліматичні» закуски завойовують Amazon

Сьогодні сільськогосподарська спільнота використовує понад 100 млн тонн синтетичних азотних добрив, що становить близько 5% викидів парникових газів в...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію...

Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул...

Шведи додали у веганське м’ясо перший у світі жир на основі грибів

Вперше в галузі рослинного м’яса компанія запустила унікальний інгредієнт,...

Найкращі джерела кальцію: ТОП-10 продуктів для підтримки кісткової системи

Здоров'я кісткової системи – ключовий аспект людського благополуччя. Існує...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та...

Вибір редактора
В продовження теми