Danone озброївся штучним інтелектом для створення нових веганських продуктів

Компанія Danone оголосила про розширення партнерства з технологічним новатором Brightseed. Це дозволить гігантові молочного ринку використовувати платформу штучного інтелекту Brightseed Forager для пошуків нових інгредієнтів рослинного походження.

Технологія Brightseed вивчає рослини на молекулярному рівні, щоб ідентифікувати та каталогізувати раніше невідомі сполуки, які можуть мати користь для здоров’я. Наприклад, раніше в ході доклінічних випробувань Brightseed виявила у чорному перці біоактивні сполуки N-транс-кофеїлтірамін та N-транс-ферулоїлтірамін, що можуть допомогти організму вивести жир, накопичений у печінці.

Brightseed планує підтвердити первинні результати шляхом клінічних випробувань. Це допоможе визначити ефективність сполук та дозування.

Вперше Danone об’єднала зусилля з Brightseed у червні минулого року, щоб вивчити нові потенційні переваги сої.

В рамках дослідження Forager Brightseed виявив у 10 разів більше біологічно активних речовин, ніж раніше було відомо, та 7 нових областей їх застосування. Оскільки ці висновки підтверджуються клінічними даними, такі бренди як Danone можуть рекламувати додаткові переваги своїх продуктів для споживання.

Очікується, що штучний інтелект Brightseed допоможе Danone розвинути асортимент здорової веганської їжі.

Торік компанія оголосила про плани подвоїти продажі продуктів на рослинній основі до 2025 року. З того часу Danone розширила свої можливості, придбавши бренд Follow Your Heart та додавши нові продукти до свого портфелю, зокрема, продукти Alpro.

Джерело: The Spoon, Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені знайшли рослинне джерело вітаміну В12: вміст як у яловичині

Спіруліна, яка здобула популярність як суперфуд, виявилася дійсно перспективним інгредієнтом для виробництва вітаміну B12, говорять науковці. У дослідженні, проведеному вченими...

Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному соусам без глютену та без сої. Їх продають у британській...

Ринок foodtech у 2020 році: 331 угоди на $8,6 млрд

6 місце: розробник біотехнологій Manus Bio — $ 340 млнManus Bio  — американський розробник передової технології ферментації, призначеної для...

Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала з Києва на хутір, де вони придбали хату з 45...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Українська гастролавка варить лавандову каву, аналогів якої немає у світі

Українська лавка локальних продуктів DeCoupaGe «DCG coffee» створює авторську...

У сінгапурській лабораторії виростили свинину з антиоксидантами

Сорго надає «м’ясу» природний колір завдяки антоціанам, що містяться...

Українці випікають енергетичне печиво для ЗСУ — унікальному рецепту більше століття

Таке печиво виготовляли в Австралії та Новій Зеландії під...

Інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у...

Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія,...

Вибір редактора
В продовження теми