Ентоні Флетчер, засновник стартапу, у співпраці з британськими вченими розробили та запатентували власну технологію виготовлення пончиків, що дозволяє тісту «застигати» під пучком пари, замість тривалого смаження у фритюрі.
Деталі технології не розголошуються, втім Флетчер пояснив, що це не класичне приготування на пару, оскільки так тісто не буде схоже на справжній пончик. «Щоб досягти відповідної текстури, ми змінили природу використовуваного крохмалю та білків», — додав він.
Виріб не містить штучних консервантів, підсолоджувачів, барвників та ароматизаторів.
Ймовірно, кольори отримують з рослин та овочів. Замість доданого цукру та штучних підсолоджувачів використовуються альтернативи цукру, виявлені в динях та грушах.
Для того, щоб готовий десерт максимально нагадував традиційний пончик, Urban Legend використовує техніку нанесення мікрошару жиру на зовнішню сторону пончика, зберігаючи смак і текстуру глибокожирного продукту.
Готові пончики мають менше цукру на 57%, насичених жирів — на 52%, загалом жиру — на 44%
Калорійність знижена на 36% у порівнянні з «лідером на ринку преміум-класу» та становить менш ніж 160 калорій.
Придбати низькокалорійний пончик можна у магазині Urban Legend та через сервіси онлайн-доставки Uber Eats та Deliveroo.
Серед інших інновацій — створені американцями алкогольні пончики.
Джерело: Bakery And Snacks, Food Manufacture