Молочага — з гриба-паразита створили новий вид рослинного молока, яке захищає від стресу

Сегмент альтернативних молочних продуктів є найбільшою категорією серед рослинних замінників тваринної їжі. У грошовому виразі він зараз оцінюється в $2,5 млрд, а нові продукти з’являються практично щотижня.

Черговим фісташковим чи ячмінним «молоком» уже нікого не здивуєш, тому стартапи йдуть далі. Як, приміром, Blume, який розраховує активізувати альтернативний молочний простір за допомогою нового адаптогенного концентрату.

Адаптогенна молочна суміш Blume має схожу текстуру з горіховим маслом та розфасовується в скляні банки

Базові інгредієнти продукту включають мигдаль, кеш’ю, кокос та овес. Концентрат вважається адаптогенним, оскільки містить гриби рейші, кордіцепс, левову гриву та чагу, які повинні допомогти організму модулювати свою реакцію на стрес і підвищити концентрацію уваги.

Ці інгредієнти визначаються як здатні підвищувати опір організму руйнівній дії стресу та сприяти нормальному фізіологічному функціонуванню, додають в компанії.

Багато альтернатив молока рослинного походження містить певну олію, яка діє як емульгатор, завдяки якому молоко піниться та не розшаровується.

Суміш Blume не має у складі доданої олії. Але виробник запевняє, що вона зберігає можливість до спінювання і може використовуватися у створенні лате.

Концентрат рекомендують зберігати в холодильнику. Після відкриття його можна споживати ще 3-4 місяці.

Раніше newfood.ua повідомляв, що шведський стартап Veg of Lund створив, як стверджують його засновники, перше у світі рослинне молоко з картоплі.

Джерела: Blume, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

New Food Summit 2024: ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі

Тренди та зміни на ринку агріфуду Найбільше на галузь наразі впливає війна. “Через російську агресію ми маємо руйнування інфраструктури, перервані...

Синергія, конкуренція та VOLIA до успіху: як працюватиме перший інноваційний foodtech-кластер в Україні

Нещодавно в Україні оголосили про створення справжнього інкубатора для інноваційних проєктів у харчовій промисловості — foodtech-кластеру VOLIA, який включатиме...

Сироварня на Львівщині варить індійський сир зі смаженою цибулею

Серед них – індійський сир з волоським горіхом та смаженою цибулею, сир в копченій олії та джеми, які можна...

Піонер ринку рослинного м’яса випустить стейк, який поверне компанії втрачені мільярди

Новий продукт матиме мінімальний перелік інгредієнтів із високим вмістом білка та низьким рівнем насичених жирів.Генеральний директор компанії Ітан Браун...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Київська сироварня варить унікальні сири — з хвоєю, рожевою м’якоттю та вугіллям

"Сироман" — не лише сироварня, але й крамниця-кав’ярня, де...

До останньої краплі: стартап з виробництва «чайних бомбочок» отримав $5 млн інвестицій

Загалом обсяг залучених інвестицій від старту проєкту становить $8,4...

Найпопулярніший напій у світі змішають з алкоголем, винайденим 150 років тому

Новий продукт буде доступний по всьому світу, а перший...

Створили безвідходне вівсяне молоко, яке можна зберігати 9 місяців

Це – концентрат вівсяного молока в упаковці, що піддається...

Вибір редактора
В продовження теми