Молочага — з гриба-паразита створили новий вид рослинного молока, яке захищає від стресу

Сегмент альтернативних молочних продуктів є найбільшою категорією серед рослинних замінників тваринної їжі. У грошовому виразі він зараз оцінюється в $2,5 млрд, а нові продукти з’являються практично щотижня.

Черговим фісташковим чи ячмінним «молоком» уже нікого не здивуєш, тому стартапи йдуть далі. Як, приміром, Blume, який розраховує активізувати альтернативний молочний простір за допомогою нового адаптогенного концентрату.

Адаптогенна молочна суміш Blume має схожу текстуру з горіховим маслом та розфасовується в скляні банки

Базові інгредієнти продукту включають мигдаль, кеш’ю, кокос та овес. Концентрат вважається адаптогенним, оскільки містить гриби рейші, кордіцепс, левову гриву та чагу, які повинні допомогти організму модулювати свою реакцію на стрес і підвищити концентрацію уваги.

Ці інгредієнти визначаються як здатні підвищувати опір організму руйнівній дії стресу та сприяти нормальному фізіологічному функціонуванню, додають в компанії.

Багато альтернатив молока рослинного походження містить певну олію, яка діє як емульгатор, завдяки якому молоко піниться та не розшаровується.

Суміш Blume не має у складі доданої олії. Але виробник запевняє, що вона зберігає можливість до спінювання і може використовуватися у створенні лате.

Концентрат рекомендують зберігати в холодильнику. Після відкриття його можна споживати ще 3-4 місяці.

Раніше newfood.ua повідомляв, що шведський стартап Veg of Lund створив, як стверджують його засновники, перше у світі рослинне молоко з картоплі.

Джерела: Blume, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які покращують доступ до поживної та екологічно чистої їжі. Кожен із десяти...

«Ряба» пішла на зліт: МХП йде на вулиці з шаурмою та нагетсами

Це – заклади вуличної їжі, місця швидкого харчування з шаурмою Döner Market, йдеться у матеріалі Укрінформ.«Торік ми розробили цікавий...

Кенійці випустили жувальну гумку з активованим вугіллям. Розробка тривала 2 роки

Kenafric розпочинав свою діяльність як взуттєвий бізнес, а наразі є одним з найбільших виробників та провідних експортерів кондитерських виробів,...

Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments,...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що...

Вибір редактора
В продовження теми