Молочага — з гриба-паразита створили новий вид рослинного молока, яке захищає від стресу

Сегмент альтернативних молочних продуктів є найбільшою категорією серед рослинних замінників тваринної їжі. У грошовому виразі він зараз оцінюється в $2,5 млрд, а нові продукти з’являються практично щотижня.

Черговим фісташковим чи ячмінним «молоком» уже нікого не здивуєш, тому стартапи йдуть далі. Як, приміром, Blume, який розраховує активізувати альтернативний молочний простір за допомогою нового адаптогенного концентрату.

Адаптогенна молочна суміш Blume має схожу текстуру з горіховим маслом та розфасовується в скляні банки

Базові інгредієнти продукту включають мигдаль, кеш’ю, кокос та овес. Концентрат вважається адаптогенним, оскільки містить гриби рейші, кордіцепс, левову гриву та чагу, які повинні допомогти організму модулювати свою реакцію на стрес і підвищити концентрацію уваги.

Ці інгредієнти визначаються як здатні підвищувати опір організму руйнівній дії стресу та сприяти нормальному фізіологічному функціонуванню, додають в компанії.

Багато альтернатив молока рослинного походження містить певну олію, яка діє як емульгатор, завдяки якому молоко піниться та не розшаровується.

Суміш Blume не має у складі доданої олії. Але виробник запевняє, що вона зберігає можливість до спінювання і може використовуватися у створенні лате.

Концентрат рекомендують зберігати в холодильнику. Після відкриття його можна споживати ще 3-4 місяці.

Раніше newfood.ua повідомляв, що шведський стартап Veg of Lund створив, як стверджують його засновники, перше у світі рослинне молоко з картоплі.

Джерела: Blume, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Повстання машин. Роботи-кіоски бродитимуть супермаркетами, танцюватимуть та продаватимуть цукерки

Такий планується розмістити в магазині ShopRite в Монро, штат Нью-Йорк (США).Робот, якого вже охрестили «Смайликом», гратиме музику та, ймовірно,...

Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та сестра. Зараз доктор Максиміліан та доктор Сара Маркварт працюють над...

В Ізраїлі створили секретний інгредієнт, який покращить веганське м’ясо та яйця

Для цього розташований у Тель-Авіві стартап використав ферментацію та штучний інтелект. Mush Foods обіцяє зробити веганську їжу смачнішою, здоровішою та...

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час фестивалю "Майстерний червень" приготував борщ з українських посівних конопель. Насіння конопель...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Країна, що п’є найбільше кави на душу населення, виростила її в біореакторі

Процес полягає у виробництві недиференційованих кавових клітин (біомаси) у...

Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у...

Українці витратили на незвичні перекуси із хрусткого сиру 20 млн грн

Бренд заснували у 2015 році брати Вадим і Пилип...

В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.Заснована у...

Вибір редактора
В продовження теми