Норвезькі біотехнологи робитимуть інноваційні продукти з перемеленого криля

Aker BioMarine у партнерстві з GEA побудують «першу у світі» пілотну установку з виробництва гідролізату білка криля, яку планують запустити у 2022 році.

Завод, котрий збудують в гірськолижному комплексі Нерінгспарк, поблизу Осло (Норвегія), буде виробляти висококонцентрований гідролізат білка криля, придатний для їжі та напоїв.

Aker BioMarine, норвезька біотехнологічна компанія, ловить антарктичний криль — крихітних ракоподібних креветок та використовує їх для розробки інгредієнтів для функціональних продуктів харчування, аквакультури та кормів тварин.

Порошок криля має добре збалансований профіль амінокислот та понад 90% білка

Aker BioMarine розробив процес, який перетворює борошно криля у високоякісний порошок гідролізату білка. Така форма добре засвоюється людським організмом та нещодавно була визнана як безпечна (GRAS).

У новій співпраці GEA розробляє всі технічні процеси на дослідному заводі, а також постачає та інтегрує обладнання та компоненти до нього.

Завод буде використовувати систему автоматизації на основі GEA CODEX. Завдяки надзвичайно гнучкому дизайну підприємство може піддаватися подальшим інноваціям.

Aker Biomarine має намір декарбонізувати як рибальство, так і виробництво криля. Його рішення співпрацювати з GEA частково мотивувалося зменшенням викидів вуглецю, які пропонує їх технологія. 

Поки перевіряється споживання енергії та довговічність кожного з компонентів заводу. Істотне підвищення ефективності забезпечується завдяки спрощеному плануванню та автоматизації процесів.

Нагадаємо, що чиказький стартап Aqua Cultured Food створив альтернативного криля з мікопротеїну.

Джерело: Nutrition Insight

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німецькі фармацевти створили реактиви, які дозволять виробляти лабораторне м’ясо у глобальному масштабі

Для новачків сегменту Merck створює реактиви, середовище для вирощування клітин та навчатиме безпосередньо технології виробництва м’яса в лабораторії.За словами...

Київська сироварня варить унікальні сири — з хвоєю, рожевою м’якоттю та вугіллям

"Сироман" — не лише сироварня, але й крамниця-кав’ярня, де відвідувачі можуть насолоджуватись різноманіттям сирів з білою пліснявою, виготовлених з...

Вчені пропонують виготовляти рослинне м’ясо з арахісової шкаралупи

Це відкриття має потенціал змінити підходи до управління харчовими відходами та водночас сприяти підвищенню продовольчої безпеки, поліпшенню здоров'я людей...

Новинка для напоїв: підсолоджувач з африканських ягід готовий вийти на ринок

Компанія Roquette, яка виробляє рослинні інгредієнти, та її німецький біотехнічний партнер планують запустити в виробництво свій протеїновий підсолоджувач Brazzein. У...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок...

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають...

Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула...

Лабораторна вирізка: стартап патентує технологію, що дозволить друкувати преміальне м’ясо

Заявка стосується нового методу біодруку, який має значно покращити...

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні...

Вибір редактора
В продовження теми