«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

«Селиська сироварня», яка свого часу запускалася на Закарпатті як соціальний проєкт, відкрила ресторан slow food (повільної їжі) «Ґелета».

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє Селище, та наслідує аналогічні принципи – робота з місцевими постачальниками, збереження дрібного сільського господарства у гірській місцевості та максимальне підтримання біорізноманіття.

«Ми працюємо з малими виробниками якісного молока, готуємо смачний сир, пропагуємо сімейне локальне виробництво продуктів харчування», — акцентують у «Селиській сироварні».

У «Ґелеті» виробник крафтового сиру, звісно, подає власні продукти. Але й долучає інших локальних виробників. Всі вони знаходяться у радіусі 100 – 150 км.

Це така собі підтримка крафтових виробників, говорять у компанії. Ба більше, вони готові співпрацювати лише з тими, хто не застосовує у своїй діяльності хімічні пестициди.

«Нам важливе походження їжі», — говорять у «Ґелеті» та обіцяють змінити уявлення про закарпатську гастрономію та локальні продукти.

Для цього щосезону розробляють нове сет-меню, скуштувавши яке, можна отримати максимальний гастрономічний досвід та «відчути Карпати на смак».

Серед принципів роботи ресторану – гостинність та традиції.

До слова, рух slow food виник в Італії як протиставлення системі швидкого харчування.

Slow food – це здорове харчування, даність традицям та лише локальна кухня

Зараз у меню «Ґелети» можна знайти голубці з картоплі та білих грибів, гратен, смажені крумплі, грибний крем-суп «Карпатське капучино», кремзлики із маринованим пстругом, томлені білі гриби з пульпетами з ягнятини, яловичі медальйони з рижиками та безліч інших страв із «закарпатським духом».

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Співзасновник Beyond Meat першим випустив рослинний напій для людей за 50

Напій пропонується під брендом Perennial та містить 140 Ккал на порцію.Тейлор запустив продукт разом з Сарою Бонем, вченою у...

Хумус із квасолі та снеки з гороху: український шеф-кухар запустив новий бренд автентичної їжі

Продукцію виготовляють із локальних інгредієнтів, серед яких ключову роль відіграють традиційні українські бобові культури.  У листопаді асортимент розшириться: очікуються приправи...

Вихідець із Nestlé поєднав каву з канабісом для потужного заряду енергією

Готові до вживання напої з канабісом мають об’єм 12 унцій містять 5 міліграмів ТГК у формі олії. Напої були...

Американці створили каву майбутнього — заморозили рідким азотом та запакували в алюміній

Одна порція кави – це одна заморожена шайба з 26 грамами продукту, звареного за власно розробленим Cometeer процесом екстракції.Для...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Китайці створили безкалорійний підсолоджувач, кращий за стевію

Підсолоджувач є мінімально обробленим, рослинним і не містить калорій Ця...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати...

Безалкогольне ігристе вино з канабісом знімає стрес і покращує настрій

Хоча напій не містить тетрагідроканабінолу (головного психоактивного компонента канабісу),...

На відновлення постраждалого від війни бізнесу можна отримати 100 тис. грн

Програму грантової допомоги запустила міжнародна організація Save the Children...

Вибір редактора
В продовження теми