«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

«Селиська сироварня», яка свого часу запускалася на Закарпатті як соціальний проєкт, відкрила ресторан slow food (повільної їжі) «Ґелета».

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє Селище, та наслідує аналогічні принципи – робота з місцевими постачальниками, збереження дрібного сільського господарства у гірській місцевості та максимальне підтримання біорізноманіття.

«Ми працюємо з малими виробниками якісного молока, готуємо смачний сир, пропагуємо сімейне локальне виробництво продуктів харчування», — акцентують у «Селиській сироварні».

У «Ґелеті» виробник крафтового сиру, звісно, подає власні продукти. Але й долучає інших локальних виробників. Всі вони знаходяться у радіусі 100 – 150 км.

Це така собі підтримка крафтових виробників, говорять у компанії. Ба більше, вони готові співпрацювати лише з тими, хто не застосовує у своїй діяльності хімічні пестициди.

«Нам важливе походження їжі», — говорять у «Ґелеті» та обіцяють змінити уявлення про закарпатську гастрономію та локальні продукти.

Для цього щосезону розробляють нове сет-меню, скуштувавши яке, можна отримати максимальний гастрономічний досвід та «відчути Карпати на смак».

Серед принципів роботи ресторану – гостинність та традиції.

До слова, рух slow food виник в Італії як протиставлення системі швидкого харчування.

Slow food – це здорове харчування, даність традицям та лише локальна кухня

Зараз у меню «Ґелети» можна знайти голубці з картоплі та білих грибів, гратен, смажені крумплі, грибний крем-суп «Карпатське капучино», кремзлики із маринованим пстругом, томлені білі гриби з пульпетами з ягнятини, яловичі медальйони з рижиками та безліч інших страв із «закарпатським духом».

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах та готелях, а у 2024-му – і у роздрібній торгівлі. Альтернативні...

Ні риби, ні м’яса: поставки рослинної яловичини до ресторанів зросли на 80%

Про це свідчать дані американської The NPD Group, яка оцінювала динаміку у порівнянні з аналогічним місяцем 2020 року, коли...

Ikea тестуватиме потенційних працівників веганськими фрикадельками з-під 3D-принтера

Компанія прагне стати максимально екологічною, і відноситься до цього завдання зовсім не легковажно. Меблевий гігант уже лідирує в ініціативах...

ТОП-10 трендів у харчовій індустрії: що було у 2020 році та куди йдемо у 2021-му

Відмова від пластикової упаковкиПластик все ще знаходиться в стадії виведення. У міру того як споживачі все більше усвідомлюють вплив...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Український виробник настоює сир на віскі та змішує з лавандою

“Мукко” у 2015 році заснував Назар Кміль – колишній...

У квітні стартують продажі хот-догів з копченим гороховим «м’ясом»

Продукт подвійно коптиться з використанням кленової деревної тріски та...

Пеппероні для робота. Domino’s офіційно запускає безпілотну доставку піци

Відтепер покупці, які роблять замовлення на веб-сайті Domino's, самі...

Вибір редактора
В продовження теми