«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

«Селиська сироварня», яка свого часу запускалася на Закарпатті як соціальний проєкт, відкрила ресторан slow food (повільної їжі) «Ґелета».

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє Селище, та наслідує аналогічні принципи – робота з місцевими постачальниками, збереження дрібного сільського господарства у гірській місцевості та максимальне підтримання біорізноманіття.

«Ми працюємо з малими виробниками якісного молока, готуємо смачний сир, пропагуємо сімейне локальне виробництво продуктів харчування», — акцентують у «Селиській сироварні».

У «Ґелеті» виробник крафтового сиру, звісно, подає власні продукти. Але й долучає інших локальних виробників. Всі вони знаходяться у радіусі 100 – 150 км.

Це така собі підтримка крафтових виробників, говорять у компанії. Ба більше, вони готові співпрацювати лише з тими, хто не застосовує у своїй діяльності хімічні пестициди.

«Нам важливе походження їжі», — говорять у «Ґелеті» та обіцяють змінити уявлення про закарпатську гастрономію та локальні продукти.

Для цього щосезону розробляють нове сет-меню, скуштувавши яке, можна отримати максимальний гастрономічний досвід та «відчути Карпати на смак».

Серед принципів роботи ресторану – гостинність та традиції.

До слова, рух slow food виник в Італії як протиставлення системі швидкого харчування.

Slow food – це здорове харчування, даність традицям та лише локальна кухня

Зараз у меню «Ґелети» можна знайти голубці з картоплі та білих грибів, гратен, смажені крумплі, грибний крем-суп «Карпатське капучино», кремзлики із маринованим пстругом, томлені білі гриби з пульпетами з ягнятини, яловичі медальйони з рижиками та безліч інших страв із «закарпатським духом».

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

$15 тис. за переїдання. У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як президент Сі Цзіньпін назвав витрачену суму «шокуючою і страждаючою».За даними...

Жіночі сімейні підприємства отримають до 1,3 млн грн на інновації та розширення

Грантова допомога спрямована на виробників товарів і надавачів послуг. Кошти надаватимуться на релокацію бізнесу, відкриття нового напрямку бізнесу, масштабування бізнесу...

Американці створили «домашнього бармена», що готує 40 коктейлів одним натисканням кнопки

Представлений у двох варіантах Drinkworks Home Bar, забезпечує якість та зручність, оснащений системою з додатком для оптимізації приготування напоїв.Споживачам...

Хіміки винайшли каву з лушпиння соняшнику. Вона має смак і містить кофеїн

Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з друзями та співзасновниками Енді Клейчем і Джарретом Стопфортом працювала понад...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник...

Японський професор створив телеекран, що передає смак їжі, якщо його облизати

Пристрій під назвою Taste the TV (TTTV) використовує карусель...

Події foodtech кінця 2020 року: нові продукти, ринки і китайський завод

СЕРПЕНЬ Beyond Meat запустила новий інтернет-магазин рослинного м'яса. Сайт допоможе...

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще...

В Україні роздадуть 2 млн євро грантів на бізнес з виробництва харчів

За умовами конкурсу, організатори збираються виділити 2 млн євро...

Вибір редактора
В продовження теми