Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Компанія МоЕа створила стійкі веганські кросівки із шкіряних альтернатив з фруктів та рослин.

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки виноградної м’якоті з італійської виноробної промисловості, листя кактуса опунції, не їстівну частину кукурудзи, листя ананаса та яблука.

Кожен кросівок містить близько 49% фруктів чи рослин

Устілка виготовляється з м’якого, дихаючого, 100% переробленого деревного волокна з окантовкою з органічної бавовни, а внутрішня підкладка взуття — з переробленого бамбукового волокна.

Шкіряні шматки склеюються клеєм на водній основі. Коробка, в якій міститься взуття, виготовлена з вторинного паперу і позбавлена будь-яких пластикових та навіть паперових зайвих домішок.

Бренд використовує волокна фруктів та рослин у поєднанні з бавовною для створення взуття з низьким впливом на навколишнє середовище.

МоЕа стверджує, що вивільняє на 89% менше вуглецю, ніж класична шкіра, а також бореться з харчовими відходами.

Взуття представлене в декількох кольорах. Поки ще залишається з’ясувати, чи зможе фруктово-рослинна шкіра витримати випробування часом, втім, у компанії запевняють, що кросівки виглядають і мають такі ж властивості, як із звичайної шкіри. До того ж вони «дихають», підлягають вторинній переробці та не жорсткі.

Клієнти можуть обрати, який тип шкіри вони хочуть для своєї пари взуття та зможуть придбати їх вже у вересні цього року за ціною 86 євро (приблизно $108).

Нагадаємо, що раніше німці із фруктових шкірок створили еко-сумки, а голландці з харчових відходів «друкують» солодощі.

Джерело: The Spoon, Esquireme

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Фуа-гра із цвілі, грибів та сої: світові компанії створюють інноваційні рецепти делікатесу

Фуа-гра є суперечливим і розкішним кулінарним виробом, виготовленим із печінки гусей або качок, які піддавалися надмірному вигодовуванню шляхом введення...

Відхідна молитва: Fancypants Baking запустила лінійку печива з відходів

Печиво випускається у трьох смаках: окара з шоколадною стружкою, подвійне шоколадне з кавовою вишнею, та ванільне вівсяне. За даними Upcycled...

Раби баобаба: винайшли спортивний напій з додаванням плодів африканського дерева

Британський бренд Tribal Sports Nutrition вивів на ринок новий вид енергетичного смузі з плодів баобаба. Тепер це стало частиною...

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають гарної текстури – соковитої та ситної.Одним із найкращих зразків на...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без...

Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи...

Вибір редактора
В продовження теми