Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Компанія МоЕа створила стійкі веганські кросівки із шкіряних альтернатив з фруктів та рослин.

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки виноградної м’якоті з італійської виноробної промисловості, листя кактуса опунції, не їстівну частину кукурудзи, листя ананаса та яблука.

Кожен кросівок містить близько 49% фруктів чи рослин

Устілка виготовляється з м’якого, дихаючого, 100% переробленого деревного волокна з окантовкою з органічної бавовни, а внутрішня підкладка взуття — з переробленого бамбукового волокна.

Шкіряні шматки склеюються клеєм на водній основі. Коробка, в якій міститься взуття, виготовлена з вторинного паперу і позбавлена будь-яких пластикових та навіть паперових зайвих домішок.

Бренд використовує волокна фруктів та рослин у поєднанні з бавовною для створення взуття з низьким впливом на навколишнє середовище.

МоЕа стверджує, що вивільняє на 89% менше вуглецю, ніж класична шкіра, а також бореться з харчовими відходами.

Взуття представлене в декількох кольорах. Поки ще залишається з’ясувати, чи зможе фруктово-рослинна шкіра витримати випробування часом, втім, у компанії запевняють, що кросівки виглядають і мають такі ж властивості, як із звичайної шкіри. До того ж вони «дихають», підлягають вторинній переробці та не жорсткі.

Клієнти можуть обрати, який тип шкіри вони хочуть для своєї пари взуття та зможуть придбати їх вже у вересні цього року за ціною 86 євро (приблизно $108).

Нагадаємо, що раніше німці із фруктових шкірок створили еко-сумки, а голландці з харчових відходів «друкують» солодощі.

Джерело: The Spoon, Esquireme

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних компонентів разом часто використовують цукор як зв’язуючу речовину, щоб виріб...

Сироварня на Прикарпатті коптить гуцульський будз та ліпить коників

Засновники бренду — Юлія та Василь Тирсіники — з початком війни повернулися до України після десяти років життя в...

В Одесі виробляють живу олію з осадом, що посилює смак

Засновники підприємства говорять, що їхня сім'я вже понад п'ять років не використовує рафіновані олії з полиць супермаркетів після того,...

Рослинне харчування: користь дієти, список продуктів. Порівняння рослинної їжі та тваринної

Ми знаємо про те, що вегетаріанство несе користь для навколишнього середовища та тварин. Але мало хто знає, яка справжня...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на...

Німецький стартап перший у світі за допомогою точного бродіння створив шоколад без какао-бобів

QOA застосовує технологію точного бродіння, що дозволяє відтворити склад...

На розвиток кадрів та інновації можна отримати понад 5 млн грн гранту

USAID очікує, що це сприятиме підвищенню економічної стабільності українських...

Nestlé створила кашу з побічних відходів своєї фабрики, щоб нагодувати бідні сім’ї

Сорго змішують із злаками, такими як пшениця та кукурудза Зараз...

Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як...

Вибір редактора
В продовження теми