Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

ADM досягла домовленості з сербським конгломератом MK Group про придбання Sojaprotein, провідного європейського постачальника інгредієнтів не ГМ-сої.

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові представництва в 65 країнах світу і пропонує широкий асортимент рослинних білкових інгредієнтів клієнтам в сегментах виробництва альтернатив м’яса, кондитерських виробів, протеїнових батончиків тощо. 

Продажі Sojaprotein в 2020 році перевищили $100 млн.

Наразі придбання компанії залишається предметом регуляторного затвердження

Для ADM це вже не перша інвестиція у сегменті альтернативних білків. До цього компанія придбала комплекс з виробництва соєвого білка компанії в Бразилія. Також на рахунку ADM – новий завод з виробництва білка гороху в Північній Дакоті, спільне підприємство PlantPlus Foods та партнерство з інноваційними стартапами, такими як Air Protein.

За словами Еллісон Фіш, президентки з глобальних рослинних та альтернативних білків ADM, останні інвестиційні дії компанії свідчать про бачення гарних перспектив у просторі альт-білків.

“Глобальний попит на рослинні пропозиції стрімко зростає, а європейський ринок є особливо зрілим для цього”, зазначила вона.

Потужності Sojaprotein це можливість для ADM виробництва соєвого протеїну для продажу на місцевому ринку. В майбутньому ADM планує їх розширити.

До слова, ADM має довгу історію досвіду в галузі досліджень та розробок в сегменті рослинних білків. Тридцять років тому компанія, як відомо, «винайшла» соєво-овочевий бургер. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Всесвітньо відома корпорація виводить на ринок сир нового покоління

Цього тижня компанія оголосила про запуск Bold Cultr — безтваринного сиру, створеного із сироватки Perfect Day, яка сама нещодавно...

Приклад меню рослинного харчування та його основні переваги

Якщо ви не готові повністю відмовитись від м'яса – не біда. Рослинна дієта підходить всім незалежно від типу харчування....

Букети на обід. Міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

«МоркваФерма», сімейне міні-господарство поблизу Борисполя (Київська область), разом з традиційною картоплею та цибулею взялося вирощувати незвичайну нішову продукцію –...

Тунець, який ніколи не плавав. Американці скоро спробують рибу з пробірки

Компанія BlueNalu Inc. зібрала $60 млн для запуску стартапу з вирощування риби «в пробірці». Протягом 2021 р. вона планує...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Французи виготовили харчову добавку для оздоровлення шкіри з дикої чорниці

Сепітон — це природний інгредієнт, отриманий з ферментованого екстракту...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент...

Вибір редактора
В продовження теми