Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

ADM досягла домовленості з сербським конгломератом MK Group про придбання Sojaprotein, провідного європейського постачальника інгредієнтів не ГМ-сої.

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові представництва в 65 країнах світу і пропонує широкий асортимент рослинних білкових інгредієнтів клієнтам в сегментах виробництва альтернатив м’яса, кондитерських виробів, протеїнових батончиків тощо. 

Продажі Sojaprotein в 2020 році перевищили $100 млн.

Наразі придбання компанії залишається предметом регуляторного затвердження

Для ADM це вже не перша інвестиція у сегменті альтернативних білків. До цього компанія придбала комплекс з виробництва соєвого білка компанії в Бразилія. Також на рахунку ADM – новий завод з виробництва білка гороху в Північній Дакоті, спільне підприємство PlantPlus Foods та партнерство з інноваційними стартапами, такими як Air Protein.

За словами Еллісон Фіш, президентки з глобальних рослинних та альтернативних білків ADM, останні інвестиційні дії компанії свідчать про бачення гарних перспектив у просторі альт-білків.

“Глобальний попит на рослинні пропозиції стрімко зростає, а європейський ринок є особливо зрілим для цього”, зазначила вона.

Потужності Sojaprotein це можливість для ADM виробництва соєвого протеїну для продажу на місцевому ринку. В майбутньому ADM планує їх розширити.

До слова, ADM має довгу історію досвіду в галузі досліджень та розробок в сегменті рослинних білків. Тридцять років тому компанія, як відомо, «винайшла» соєво-овочевий бургер. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили, що це насправді так, – говорять у компанії. – Спіруліна...

Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного походження. Зі зростанням кількості споживачів, для яких м’ясо не є...

Австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки

Винокурню власники ферми створили як екологічний спосіб переробки відходів виробництва овечого сиру Grandvewe.«Ми знайшли застосування сироватки у сфері алкогольних...

Борис Шестопалов, акціонер HD Group та GFS, про національний акселератор, який зробить Україну провідним гравцем на світовому ринку продовольства

Борис Шестопалов — євангеліст foodtech, модерних харчових технологій. Він належить до тієї генерації бізнесменів, які створюють нові смисли в...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

На рисовому лушпинні та кавових відходах: китайці вирощують живі меблі із грибів

Ідея проєкту полягає в тому, щоб надати нове життя...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а...

Створили смарт-камеру, яка вирощує вдома гриби та повідомляє про це на e-mail

FirstBuild стала відомою завдяки концепції новітніх побутових приладів. Серед...

Український виробник створив веганський мармелад з чорної моркви та спіруліни

Один з найкращих смаків, які вдалося створити за останній...

VOLIA ДО ПЕРЕМОГИ: індустріальний парк у Вінниці — шлях до нової foodtech екосистеми

Парк має стати справжнім інкубатором для проєктів у харчовій...

Вибір редактора
В продовження теми