Виробник «Жигулівського» варитиме пиво на сонячній енергії

Компанія «Уманьпиво» в рамках стратегії eco-friendly встановлює сонячні батареї на дахах виробничих приміщень своєї пивоварні.

spot_img

Батареї планують встановити на всі дахи, які мають необхідний кут нахилу.

«Це буде одна з найбільших установок під власне споживання в Україні», –  говорять в компанії.

По завершенню проєкту СЕС «Уманьпиво» матиме потужність 500 кВт

Енергія генеруватиметься виключно на потреби власного виробництва. Це суттєво зменшить обсяг споживання електроенергії з інших джерел.

На сьогодні уже змонтовано та введено в експлуатацію першу чергу сонячних панелей потужністю 100 кВт.

Найближчим часом буде проведено монтаж другої черги – встановлення панелей на дахах адмінбудівлі та складу готової продукції.

Головний енергетик «Уманьпиво» зазначає, що збільшення концентрації вуглецю в атмосфері — один із головних чинників глобального потепління. Натомість використання невикопних відновлюваних ресурсів призведе до редукції викидів CO2. Тож подібні невеликі проєкти — чудовий шлях до розбудови «зеленої енергетики».

До слова, «Уманьпиво» саме та компанія, яка першою в Україні відновила класичну рецептуру пива «Жигулівське». Засновник компанії – Олександр Кустовський, військовий, що пізніше працював у фармацевтиці та банківській сфері.

«Уманьпиво» має власні поля для вирощування ячменю, солодовню, інноваційну лабораторію та працює на сучасному німецькому обладнанні.

Нагадаємо, раніше newfood.ua повідомляв, що цього літа фіннам запропонують пиво, зварене на гусячому посліді. Новинка є творінням мікропивоварні Ant Brew, яка слідує принципам безвідходної кругової економіки.

Джерела: All RetailУманьпиво

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий процес ферментації, зберігаючи автентичний смак та текстуру, які були відомі...

Від учора набори клітин різних тварин для вирощування м’яса можуть купити невеликі стартапи

12 червня 2023 року Extracellular, організація з розробки та виробництва культивованого м'яса, оголосила про доступність недорогих та безліцензійних наборів (банків) клітин...

Упаковка із відбракованих яєць дозволяє зберігати фрукти та овочі довше та безпечніше

В Університеті Райса придумали як використовувати яйця, які з різних причин не потрапляють на полиці магазинів. Дослідники пропонують виробляти...

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи соєвим молоком. Більш того, шведи створили молоко з картоплі, яке...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

Рослинне морозиво б’є рекорди — пандемія та параноя підштовхують попит

Категорія морозива традиційно характеризується ​​поблажливістю з боку споживачів. Тим...

Вибір редактора
В продовження теми