Стартап придумав веганське тісто з фініків, яке можна не випікати

Стартап Wanna date створив веганські суміші для тіста — без цукру та сприятливі для кето-дієти.

Засновниця стартапу — Мелісса Бартоу, 24-річна американка, яка вперше спробувала фініки, коли у 2017 році приїхала навчатися до Нью-Йорка.

“Це була любов з першого укусу. Фініки неймовірно солодкі й дуже корисні, адже вони стримують нездорову тягу до вживання цукру”, — говорить Бартоу.

Незабаром після цього у неї виникла ідея створити натурально солодкий продукт, якого ще не існувало: фінікову пасту. 

Фінікова паста

“У той час я працювала у коктейль-барі, і там у все додавали цукор. Це зводило мене з розуму. Я дивувалася: чому ми не підсолоджуєм коктейльні суміші фініками”, — говорить вона. 

Пізніше американка створила новий продукт. Це — суміш мигдального й кокосового борошна, фінікової пасти та води. Десерт мав неймовірний смак, і що важливо — його не потрібно було випікати.

“Я назвала це “фінікове тісто”, — згадує Мелісса Бартоу

Зараз під брендом Wanna date вона створює суміші для фінікового тіста. Кожна упаковка — це 12 унцій здорового продукту.

Суха суміш складається з тонко подрібнених фініків, кокосового борошна, мигдального борошна та певного ароматичного компонента (какао-порошок, кориця або ваніль). 

Суміш можна зберігати у герметичній упаковці при кімнатній температурі до року. Щоб зробити її готовою до вживання, потрібно лише розірвати мішок, відміряти півсклянки суміші та додати дві столові ложки води, мигдального чи кокосового молока. 

Зараз Wanna date збирає інвестиції на Kickstarter. Наразі зібрано понад $3 тис. від 58 інвесторів. Ціль — $10 тис.

“Кожен долар піде на пошук нових інгредієнтів, виробництво, упаковку та початковий пробний запуск”, — зазначила засновниця стартапу.

Раніше newfood.ua повідомляв, що винахідник створив соломку для напоїв з огірків та шукає інвесторів на Кickstarter.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в Австрії уже володіли складною технологією виробництва сиру та пива.Результати досліджень...

Виробник першого у світі клітинного бургера запускає гігантський завод у Нідерландах

Голландська компанія, яка вирощує яловичину безпосередньо з клітин тварин, розміщує виробничі лінії промислового масштабу та планує виробляти більші об’єми...

Тисячолітню воду з діючого вулкана випускатимуть у бутильованому форматі

Південноамериканський виробник напоїв Splendor випустить новий бренд мінеральної бутильованої води в січні 2022 року на південному сході США.Splendor Water...

В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів запевняє, що споживачі вже достатньо знають про комах...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Виробник пребіотиків із цикорію інвестує 30 млн євро в розширення, щоб наздогнати попит

BENEO оголосив про багатомільйонну інвестиційну програму для розширення заводів...

Шоколадний гігант розробив інноваційну упаковку, яка контролюватиме розмір порцій продукту

Упаковка дозволить споживати її вміст невеликими порціями: з’ївши пів...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім...

Планктон для офісів. Снеками майбутнього будуть низькокалорійні чіпси з медуз

Команда данських дослідників розробила метод перетворення медуз, які багаті...

Вибір редактора
В продовження теми