Батлхантер для PepsiCo: автомат навчили сортувати пляшки

Стартап Olyns випустив новий смарт-автомат для збору та сортування пляшок.

Автомат вміщує 1000 пластикових пляшок, 850 алюмінієвих банок та 50 скляних пляшок.

Використовуючи технологію штучного інтелекту, установка самостійно може сортувати пляшки за типом матеріалу та стискати їх.

Стартап прогнозує, що за рік один автомат може зібрати півтори тонни переробленої пластикової упаковки з поліетилентерефталату.

До установки Olyns розробив власний однойменний додаток для мобільного телефону.

У 10 штатах США, де існує законодавство про здачу використаних пляшок, додаток повертає кошти за кожну депоновану тару.

Для цього потрібно встановити додаток на свій смартфон та пройти авторизацію. Кошти нараховуються через систему PayPal. Один споживач може здати до 50 пляшок на день.

Компанія планує найняти працівників, котрі будуть забирати тару з автомату, як той наповниться. Додаток Olyns буде надсилати сповіщення, коли ця послуга потрібна.

На початку цього року стартап у співпраці з PepsiCo встановили перший автомат в магазині Safeway, де він збирав близько 1000 пляшок на день. 

Пілотна програма для установок по збору пляшок запускається цього місяця у кількох містечках.

Olyns не буде стягувати плату з магазинів за пілотну програму та послуги, а також планує отримувати більшість доходу для системи за рахунок реклами на 65-дюймовому відеодисплеї HD.

Нагадаємо, що на початку року PepsiCo оголосив про співпрацю з Beyond Meat, після чого акції останньої злетіли на 39%.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу. Відсортований поліетилен із ресторанів McDonald’s потрапляє на рециклінговий завод Polygreen....

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та наголошує, що фактична цифра, ймовірно, значно вища та наближається до...

Біткоїн за енергетик. Binance і Carlsberg Ukraine випустили лімітовану серію Battery. Що з цього вийшло?

Binance – світова блокчейн-екосистема та одна з найбільших криптовалютних бірж за обсягом торгів і кількістю користувачів – у партнерстві...

На Розточчі варять сири з темним пивом та копченю цибулею

Сироварня розташована в селі Рокитне, поруч з національним парком "Розточчя", де проходить великий європейський вододіл. Майстерня оточена горбистою місцевістю з...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався...

Золото льону: як український виробник інноваційних снеків виріс попри карантин

Пандемія — не кращий час для експериментів? Ймовірно. Але...

Biobake Fresh Rich — новий фермент, який продовжує термін придатності солодкої випічки

Biobake Fresh Rich – це ферментний розчин для солодкої...

Гриль зі штучним інтелектом смажить ідеальний стейк за 2 хвилини

Гриль поєднує високотемпературне інфрачервоне приготування з системою штучного інтелекту...

Вибір редактора
В продовження теми