Заснована у 1866 р., Keishindo базується в місті Кейшіндо (Нагої), яке відоме крекерами з креветок, виготовленими з сурімі (креветкової пасти), пшениці та сої, а також цілими креветками на грилі.
Як правило, при приготуванні сурімі використовується лише м’ясо креветок, а голови — видкидають.
Keishindo знайшла спосіб перетворити ці відходи в продукти з доданою вартістю.
Разом з Wakashachi-ya, мережею ресторанів каррі-удон, що також знаходиться в Нагої, та студентами Нагойської міжнародної молодшої та старшої середньої школи вони розробили пряні крекери із голів креветок та відрізів локшини удон, які все ще їстівні.
Інгредієнти поєднують і додають порошок каррі для аромату. Готові крекери випікають на залізних деко.
«Завданням нашого проекту було зробити смачну закуску, яка радуватиме споживачів, і одночасно зменшить втрати їжі та скоротить відходи, що грає важливу роль у досягненні Цілей сталого розвитку ООН», — сказав Юджі Міцуда, виконавчий директор корпорації Keishindo.
До слова, щороку в Японії утворюється приблизно 25,31 млн т харчових відходів. З них близько 6 млн т вважаються їстівними.
Раніше newfood.ua повідомляв, що відходи із моцарели переробили у 80-градусний спирт.