Столітня компанія із Японії пече крекери із голів креветок та залишків лапші

Японська компанія Keishindo перетворює відходи – голови креветок та обрізки лапші удон – в унікальні еко-крекери.

Заснована у 1866 р., Keishindo базується в місті Кейшіндо (Нагої), яке відоме крекерами з креветок, виготовленими з сурімі (креветкової пасти), пшениці та сої, а також цілими креветками на грилі.

Як правило, при приготуванні сурімі використовується лише м’ясо креветок, а голови — видкидають.

Keishindo знайшла спосіб перетворити ці відходи в продукти з доданою вартістю.

Разом з Wakashachi-ya, мережею ресторанів каррі-удон, що також знаходиться в Нагої, та студентами Нагойської міжнародної молодшої та старшої середньої школи вони розробили пряні крекери із голів креветок та відрізів локшини удон, які все ще їстівні.

Інгредієнти поєднують і додають порошок каррі для аромату. Готові крекери випікають на залізних деко.

«Завданням нашого проекту було зробити смачну закуску, яка радуватиме споживачів, і одночасно зменшить втрати їжі та скоротить відходи, що грає важливу роль у досягненні Цілей сталого розвитку ООН», — сказав Юджі Міцуда, виконавчий директор корпорації Keishindo.

До слова, щороку в Японії утворюється приблизно 25,31 млн т харчових відходів. З них близько 6 млн т вважаються їстівними.

Раніше newfood.ua повідомляв, що відходи із моцарели переробили у 80-градусний спирт.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Get Ready: top-3 new trends of the ready meals market from Natalia Shmyghelska

Ukraine follows the global trends, and several companies have already announced about entering the market with innovative replacements of...

Португальці переробили звичайні водорості на пиво та ікру

Це – альтернативна “осетрова” ікра та кустарне пиво на основі мікроводоростей, а також бургери на основі водоростей.  Інноваційні продукти містять...

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи ракоподібних тварин, таких як креветки і раки. Він відомий своїми...

Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

«Харчові відходи — це зростаюча гуманітарна та екологічна криза», — говорить Крістіна Бауер-Планк з Unilever.Компанія взяла за мету боротьбу...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Тісто з цвітної капусти: харчовий гігант запускає новий бренд їжі для схуднення

Vital Pursuit – їжа для тих, хто активно зосереджений...

Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання...

З апельсином, вершками та коноплею — нові напої захоплюють ринок США

На відміну від конкурентів, Jones Soda використовує у виробництві...

Алекс Коваленко

Український підприємець-новатор у сфері foodtech. Ідеолог та драйвер створення...

Вибір редактора
В продовження теми