Безос допоміг виробнику альтернативного молока на штучному інтелекті залучити $0,3 млрд

Чилійська компанія NotCo, яка виробляє замінники молока та м’яса на рослинній основі, зібрала $235 млн інвестицій.

Раунд очолив Tiger Global. У ньому взяли участь Фонд зростання DFJ та ZOMA Lab. Приєдналися також Джек Дорсі, Джо Геббі, Льюїс Гамільтон, Роджер Федерер та DJ Questlove. Серед існуючих інвесторів — Bezos Expeditions, EHI, Future Positive, L Catterton та Kaszek Ventures.

Таким чином, загальне фінансування компанії складає $360 млн.

Нове фінансування дозволить NotCo розширитися до нових категорій продуктів у Північній Америці та масштабувати свою власну платформу штучного інтелекту.

Серед інших планів — прискорити запуск своєї продукції в Європі та Азії.

Наразі компанія пропонує чотири лінійки продуктів:  NotMilk, NotBurger, NotIceCream та NotMayo, які доступні у понад 6 тис торгових точок США, Чилі, Бразилії та Аргентини.

NotCo використовує власну платформу ШІ — Джузеппе, на яку має п’ять патентів у США

Джузеппе аналізує властивості рослин у базі даних та створює унікальні комбінації з метою тиражування рослинних альтернатив тваринним білкам.

Наприклад, інгредієнти «НеМолока» мають у складі гороховий білок, ананасовий сік, корінь цикорію, кокосове масло, та капустяний сік.

До кінця 2021 року компанія NotCo прагне забезпечити доступність своєї продукції у 8000 роздрібних торгових точках світу.

Нагадаємо, що Джефф Безос активно підтримує компанії альт-білків та є інвестором кількох виробництв, серед яких Nature’s Fynd, Nobell Foods.

Джерело: The Spoon, CrunchBase

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинні сухпайки для ЗСУ: чому це важливо?

27 червня 2022 року на сайті президента України з’явилась петиція «Про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для Збройних...

Смажені цвіркуни під соусом теріякі: споживчий психолог заохочує їсти комах

Одні з небагатьох комах, які Чаттерджі звик їсти на обід, — це прямокрилі.«Якщо їх підсмажити і додати трохи теріякі,...

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових наук і технологій Національного університету Сінгапуру, у співпраці з Nestlé...

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується для модифікації смаку та текстури рослинних інгредієнтів.Втім, американська компанія SuperBrewed...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується...

Air Co. Екологічна горілка з двох інгредієнтів: вуглекислого газу і води

За словами одного із засновників стартапа Грегорі Костянтина, при...

Вчені створили біопластик з дріжджів з антимікробними властивостями

Такий біопластик має потенціал до використання в «розумній упаковці»...

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність...

Вибір редактора
В продовження теми