Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Німецька компанія Walding Foods випускає замінник курки, використовуючи сорт грибів Laetiporus, інакше відомий, як «курка з лісу».

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові альтернативи курятині та бекону, використовуючи рідкісний деревний гриб, котрий традиційно росте навколо річок на деревах багатьох географічних регіонів, включаючи Європу та США.

Гриб має високий вміст білка як у рибі — 21% та збагачений вітаміном D

Стартап розробив власні методи вирощування гриба в лабораторії, щоб зберегти їх природну популяцію та запобігати можливим забрудненням.

Молода м’якоть гриба має значну схожість з курятиною як за смаком, так і волокнистою структурою.

Нарізаний скибочками Laetiporus візуально схожий на смужки курячого філе

Walding Foods створили також аналог фаршу, використовуючи лише «грибний фарш і нічого іншого». Його унікальна текстура дозволяє робити котлети не використовуючи додаткових зв’язуючих інгредієнтів та без додавання інших білкових компонентів, пояснює Елісон Стілл, співзасновниця стартапу.

Наразі асортимент включає грибне філе, що імітує курячу грудку, грибні нагетси та смужки «грибного бекону», який зі слів Стілл, «схожий на бекон зі смаком бекону».

«Курка з лісу» від Walding Foods доступна для продажу в інтернеті, роздрібних супермаркетах та торгових точках вуличної їжі в Німеччині.

Назва ж стартапу була навіяна текстом від 1854 року американського письменника Гаррі Девіда Торо «Walden». Торо — один із видатних американських мислителів, який заради експерименту жив відлюдником у хижі. «Це книга про те, як позбавитися рис сучасного суспільства та стати натуралістом», — пояснив Стілл.

Нагадаємо, що нещодавно з грибів створили омарів та бекон, а в поєднанні з коноплями з грибів отримали молоко.

Джерело: Vitagora, Food Navigator, PitchBook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Веганське в’ялене м’ясо для собак — американський виробник енергетиків створив новий продукт

Clif Bar & Company, американський виробник енергетичних закусок та напоїв з 30-річною історією, вперше занурився у ринок веганських кормів...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі унікальні смакові та дієтичні переваги тростини. У складі продукту міститься природній...

Індійський стартап збільшить продажі антистресової кави в 10 разів

Запущений у квітні цього року, бренд JOMO вже реалізував 2 тис. коробок (24 тис. пакетиків) у межах країни протягом...

Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners, New Crop Capital та Siddhi Capital. Зокрема, це перший випадок,...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

ТОП-10 трендів у харчовій індустрії: що було у 2020 році та куди йдемо у 2021-му

Відмова від пластикової упаковкиПластик все ще знаходиться в стадії...

Чайний гриб та віскі — мрія пострадянських бебі-бумерів стала реальністю

«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава,...

Технологи та хокеїсти випустили першу рослинну індичку та фрикадельки з помідорів для веганів

Нове розширення асортименту компанії Planterra Foods спрямоване задовольнити зростаючий...

В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала...

Рейтинг здорових вуглеводів: обираємо найкращі джерела енергії

Вуглеводи є одним з основних компонентів нашого раціону, але...

Вибір редактора
В продовження теми