Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

Німецька компанія Walding Foods випускає замінник курки, використовуючи сорт грибів Laetiporus, інакше відомий, як «курка з лісу».

Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові альтернативи курятині та бекону, використовуючи рідкісний деревний гриб, котрий традиційно росте навколо річок на деревах багатьох географічних регіонів, включаючи Європу та США.

Гриб має високий вміст білка як у рибі — 21% та збагачений вітаміном D

Стартап розробив власні методи вирощування гриба в лабораторії, щоб зберегти їх природну популяцію та запобігати можливим забрудненням.

Молода м’якоть гриба має значну схожість з курятиною як за смаком, так і волокнистою структурою.

Нарізаний скибочками Laetiporus візуально схожий на смужки курячого філе

Walding Foods створили також аналог фаршу, використовуючи лише «грибний фарш і нічого іншого». Його унікальна текстура дозволяє робити котлети не використовуючи додаткових зв’язуючих інгредієнтів та без додавання інших білкових компонентів, пояснює Елісон Стілл, співзасновниця стартапу.

Наразі асортимент включає грибне філе, що імітує курячу грудку, грибні нагетси та смужки «грибного бекону», який зі слів Стілл, «схожий на бекон зі смаком бекону».

«Курка з лісу» від Walding Foods доступна для продажу в інтернеті, роздрібних супермаркетах та торгових точках вуличної їжі в Німеччині.

Назва ж стартапу була навіяна текстом від 1854 року американського письменника Гаррі Девіда Торо «Walden». Торо — один із видатних американських мислителів, який заради експерименту жив відлюдником у хижі. «Це книга про те, як позбавитися рис сучасного суспільства та стати натуралістом», — пояснив Стілл.

Нагадаємо, що нещодавно з грибів створили омарів та бекон, а в поєднанні з коноплями з грибів отримали молоко.

Джерело: Vitagora, Food Navigator, PitchBook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційні рослинні яйця можна варити та смажити — виглядають як звичайні

Ці продукти можна використовувати для смаження, випічки та приготування різних страв.Одним із ключових продуктів є Poached Neggst – рослинна...

Китайці створили колірний індикатор «свіжості» морепродуктів, надихнувшись хамелеоном

Ключовою частиною виробництва морепродуктів є здатність виявляти диметиламін та аміак, які є показниками «псування». Сучасні стандарти ідентифікації свіжості риби...

Аграрний гігант, зірки Болівуду та найбільший у світі виробник котлет взялися перевинайти м’ясо

Такі результати дослідження, оприлюдненого компанією ADM у свіжому звіті щодо тенденцій, які формуватимуть ринок альтернативного білку у 2022 році. Загалом...

В Індії створили морозиво та льодяники, що світяться як медузи, коли їх облизують

Реакція ґрунтується на ферменті люциферази, який при лизанні язиком створює ефект світіння за звичайних умов, без застосування ультрафіолету.За словами...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

На рисовому лушпинні та кавових відходах: китайці вирощують живі меблі із грибів

Ідея проєкту полягає в тому, щоб надати нове життя...

Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія,...

Собівартість культивованого м’яса упала до $4, наступна відмітка – $2

Ще в лютому компанія оголосила, що виробничі витрати на...

Геніальність чи злочин проти їжі: споживачі реагують на запуск питного майонезу

Незвичайний продукт, запущений мережею зручних магазинів Lawson, вже здобув...

Орбітальний ланч. Для космосу розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці

Щоб забезпечити збереження смакових якостей, гарантуючи при цьому їхній...

Вибір редактора
В продовження теми