У «Вогнику» радять спробувати коктейль Before Breakfast – із ромом, настояним на кокосі, лаймовим фрешем і журавлиною: це такий собі йогуртовий напій, який легко п’ється.
Коктейльну карту нового закладу розробив старший бартендер Віталій Колпачієв, який має досвід роботи в Alchemist Bar і Hendrick’s Bar.
«Ми хочемо тут дивувати людей», – говорить він. Додає, що акцент роблять на сезонні інгредієнти.
Шеф-кухар «Вогника» – Богдан Лазоренко, який свого часу запускав необістро «Асамблея», працював у закладах 11 Mirrors i «Рибний базар», а також ресторанах Швеції й Литви.
«Передусім я відштовхуюся від того, щоб було смачно», – каже він
Всі страви адаптували до потреб бару. Їх можна замовити на компанію або у якості закусок.
Прості інгредієнти у «Вогнику» поєднують в незвичних форматах і техніках. Наприклад, батат іде із копченим крем-сиром, креветками та кукурудзою.
«Усе це доповнюється чилі-олією, яка підвищує градус страви», – розповідає автор меню.
Інша фірмова страва – тартар із яловичини, який подають на темному хлібі із зеленим горошком і маринованим редисом.
Андрій Титаренко, маркетинг-директор «Вогника», ділиться, що концепцію закладу визначили як «бар дивних людей»: у закладі раді всім проявам самовираження, проте залишають за собою можливість обмежувати вхід.
«У нас буде весело, шумно, а ще безпечно для всіх», – каже Титаренко.
Приміщення «Вогника» розраховане на 50 посадок та має літній майданчик, розрахований на 20 людей.