Стартап зібрав $10 млн на оцифровку смакових рецепторів людини

Каліфорнійська компанія Aromyx створила «біологічний інтелект» — прилад, який оцифровує смакові рецептори людини та зібрав фінансування на його вдосконалення.

Стартап зібрав $10 млн інвестицій під керівництвом Rabo Food & Ag Innovation Fund та SOZO Ventures. У фінансовому раунді також взяли участь Ulu Ventures, Radicle Growth, Capital Energy та Merus Capital.

Aromyx розробили установку, яка використовуючи біологічні рецептори з носа та язика людини, кількісно визначає інформацію щодо смаку та запаху продукту та оцифровує її.

«За допомогою наших сенсорних продуктів людські рецептори реагують на даний зразок смаку чи аромату та визначають інформацію про його якість — наприклад, приємний, забруднений чи токсичний», — пишуть на сайті компанії.

За допомогою відповідних алгоритмів пристрій вимірює та кількісно відображає отримані дані у вигляді цифрових записів, які завантажуються в «центральну хмару смаків».

Щоб контекстуалізувати біологічний аналіз, стартап поєднує моделі активації рецепторів з відповідними описами та оцінками органолептичних властивостей, та аналітичними наборами даних про хімічні речовини.

Aromyx створив найбільшу у світі базу даних людських рецепторів, інгредієнтів/хімічних речовин та їх словесні описи, використовуючи власну біотехнологічну платформу.

Наразі стартап випробував понад 100 продуктів для своїх клієнтів у 2020 році і втричі збільшить цю кількість у 2021 році.

Нове фінансування планують використати на масштабування виробництва та вдосконалення алгоритмів ідентифікації.

Джерело: The Spoon, Aromyx

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вечеря за півмільйона доларів: мішленівський кухар приготує у стратосфері їжу із космічного сміття

Мунк співпрацює зі стартапом Space Perspective для запуску шести відвідувачів у верхні шари атмосфери, де вони скуштують свіжоприготовану вечерю...

Порошок із авокадо замінює масло у випічці та покращує смак цукерок

Порошок виготовляється за допомогою вакуумної технології із фруктів, що непридатні для роздрібної торгівлі — потворних, занадто дрібних, з плямами...

Безос і Гейтс інвестували мільйони в стартап, який за допомогою вулканічного мікроба виробляє м`ясо

Альтернативні молочні та м’ясні продукти з’являться на полицях уже в цьому році.Поки що Nature's Fynd будує фабрику площею 35...

Принтер для напоїв друкує молекулярні коктейлі, пиво та вино з водопровідної води

Ідея молекулярного принтеру з’явилася наприкінці 2018 року. Тоді підприємець та інвестор у харчові технології Дейв Фрідберг зібрався з кількома...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Корейці вироблятимуть найдешевші лабораторні стейки у світі — по 90 грн за кілограм

Вирішальне значення для зниження собівартості клітинного м’яса буде мати...

$15 тис. за переїдання. У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як...

Вибір редактора
В продовження теми