Стартап зібрав $10 млн на оцифровку смакових рецепторів людини

Каліфорнійська компанія Aromyx створила «біологічний інтелект» — прилад, який оцифровує смакові рецептори людини та зібрав фінансування на його вдосконалення.

Стартап зібрав $10 млн інвестицій під керівництвом Rabo Food & Ag Innovation Fund та SOZO Ventures. У фінансовому раунді також взяли участь Ulu Ventures, Radicle Growth, Capital Energy та Merus Capital.

Aromyx розробили установку, яка використовуючи біологічні рецептори з носа та язика людини, кількісно визначає інформацію щодо смаку та запаху продукту та оцифровує її.

«За допомогою наших сенсорних продуктів людські рецептори реагують на даний зразок смаку чи аромату та визначають інформацію про його якість — наприклад, приємний, забруднений чи токсичний», — пишуть на сайті компанії.

За допомогою відповідних алгоритмів пристрій вимірює та кількісно відображає отримані дані у вигляді цифрових записів, які завантажуються в «центральну хмару смаків».

Щоб контекстуалізувати біологічний аналіз, стартап поєднує моделі активації рецепторів з відповідними описами та оцінками органолептичних властивостей, та аналітичними наборами даних про хімічні речовини.

Aromyx створив найбільшу у світі базу даних людських рецепторів, інгредієнтів/хімічних речовин та їх словесні описи, використовуючи власну біотехнологічну платформу.

Наразі стартап випробував понад 100 продуктів для своїх клієнтів у 2020 році і втричі збільшить цю кількість у 2021 році.

Нове фінансування планують використати на масштабування виробництва та вдосконалення алгоритмів ідентифікації.

Джерело: The Spoon, Aromyx

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вихідець із Nestlé поєднав каву з канабісом для потужного заряду енергією

Готові до вживання напої з канабісом мають об’єм 12 унцій містять 5 міліграмів ТГК у формі олії. Напої були...

Німецький стартап випустив енергетик для геймерів, що допоможе їм не нервуватися

Більшість існуючих геймерських енергетиків містять інгредієнти з сумнівною репутацією у разі довгострокового споживання.Holy Energy створили стійку функціональну альтернативу з...

За 9 місяців 2020 року в сфері foodtech було укладено угод більше ніж на $3 млрд

За 3-й квартал 2020 року в області foodtech було укладено 144 угоди на $ 3,19 млрд, що на 28%...

Дві найбільш технологічні компанії світу інвестують в роботів, які ходитимуть за продуктами

Ця новина співпала з не менш цікавою подією: Tesla презентувала попередній огляд робота-гуманоїда Optimus.Після презентації генеральний директор Tesla Ілон...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Вчені переробили кавову гущу на біорозкладану плівку для упаковки їжі

Вчені “витягли” із кавової гущі лігноцелюлозний залишок та переробили...

На Львівщині підприємці труть варення із троянд та акацієвого меду

Соломія Братах, яка заснувала бренд зі своїм чоловіком Ігорем...

Nestlé за допомогою мікробів створила продукт для нарощування м’язів

Це – сироватковий білок Orgain Better Whey, без лактози...

Грандіозний рік для рослинної риби та стейків: що інноваційного їстимуть споживачі у 2022 році

набагато більше аналогів цільно нарізаного м’яса вийде на ринок...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже...

Вибір редактора
В продовження теми